Videotermix: Lenny z Óčka

06.03.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Moderátorka Lenny Trčková v dalším díle Videotermixu pochválila nový klip Yeah Yeah Yeahs i Charlie Straight a lehce popíchla kuřáky díky singlu Bena Leeho. Za sebe pak doporučila duet kapely Snow Patrol a zpěvačky Cheryl Cole s názvem "Set The Fire To The Third Bar".
Lenny patří k nejznámějším tvářím televize Óčko. Kromě toho, že je úspěšná moderátorka, se aktuálně postavila i k mikrofonu, když na albu "Připraveným" nazpívala píseň "Jako dnes".

KLIP NOVINKA

Yeah Yeah Yeahs - Skeletons (2010)

Yeah Yeah Yeahs
Nové video Yeah Yeah Yeahs opět propaguje loňskou řadovku "It's Blitz!". Nejzasněnější píseň alba opatřil Byrney Clay, přítel Karen O, duchařským videoklipem a povedlo se mu to výtečně. Píseň se se zdánlivě temným videem dokonale prolnula. Ale na výborné klipy už jsme u téhle americké kapely tak nějak zvyklí, mnohem větším překvapením by byl klišovitý průšvih.

Jak to vidí Lenny...

Tuhle partičku jste mi snad ušili přímo na míru. YYYs mám vážně ráda. A tohle video by si člověk neměl pouštět přes den, ale hezky v noci, kdy už všechno spí, a dát mu tak prostor, aby mohlo plně působit na ta zákoutí duše, která tak často nenavštěvujeme. Má v sobě zvláštní poetiku a klid. Jak je vidět, hřbitov nemusí vždy evokovat jen depresi a nepříjemné pocity.


KLIP STAŘENKA

Ben Lee - Cigarettes Will Kill You (1998)

Ben Lee
Ben Lee je australský indie popový zpěvák, který sice v Evropě známý téměř není, ale doma má pozici silnou. Jeho největší devizou jsou jednoznačně chytlavé melodie, což ostatně dokazuje i jeho první velký singl "Cigarettes Will Kill You". Ben Lee je však aktivní doposud, nové album má venku sotva měsíc, ale podle kritiky se u něj poprvé jedná o propadák. To nic nemění na tom, že tato píseň i doprovodný videoklip jsou výtečné.

Jak to vidí Lenny...

Je mi jasné, že tím, co teď napíšu, si nejspíš znelíbím všechny kuřáky, ale nesnáším cigarety, takže když se dívám na tento klip, tak skutečně nezbývá, než říct: nekuřte, cigarety zabíjí!!!


KLIP CZ/SK

Charlie Straight - Your House (2010)

Charlie Straight, Chapeau Rouge, Praha, 21.1.2010
Po "Platonic Johny" přichází třinečtí Charlie Straight s dalším videoklipem a tentokrát se nebáli zpomalit. Doprovodné obrázky k "Your House" možná nejsou bůhví jak originální či výjimečné, ale nechybí jim vkus a povedený střih. Těšit bychom se údajně měli na ještě jednu klipovku. K písni "Upside Down" se materiál již natáčí, dokonce to měl být druhý singl, ale přednost dostal níže uvedený videoklip, kvůli blíže nespecifikovaným průtahům v procesu.

Jak to vidí Lenny...

Příjemně osvěžující videoklip na české scéně. Je vidět, že i v našich podmínkách a za nevelké peníze se dá natočit dobrý videoklip, který má přesně tu "muzikantskou náladu", co vídáme u anglických kapel. Nesnaží se být za každou cenu originální, ale přitom v člověku umí vyvolat nějaký pocit a je vkusný.


Lenny doporučuje...

Snow Patrol & Cheryl Cole - Set The Fire To The Third Bar (2009)
Je to záznam z živého koncertu a oběma to tam zpívá tak, že mi z toho naskakuje husí kůže. Vidět tuhle skladbu naživo, myslím, že by se mi splnil jeden z mých hudebních snů. Takový duet bych si někdy taky ráda zazpívala...

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY