Videotermix: Michal Rejzek z D_Smack_U

20.02.2010 05:00 - Tomáš Tenkrát | foto: facebook interpreta

Fotograf a člen týmu D_Smack_U Promotion Michal Rejzek nám rád sdělil své pochvalné názory na videoklip Dana Blacka a především na příběh krabičky mléka od Blur. Naopak nešetřil kritikou ostrou jako břitva na nový projekt, který nese název Připraveným. Jeho vkus pak reprezentuje doporučené video Archive.
Michal Rejzek pracoval pro mezinárodní finanční společnosti, než v roce 1999 začal s profesionálním fotografováním. Projel světa kraj, nyní je však usazen v Česku a ve světě hudby je znám především jako jeden ze čtyř lidí, co tvoří D_Smack_U Promotion - koncertní agenturu, kde je spolu s Davidem Urbanem nejviditelnější postavou. Pouští se do byznysu, který možná nesype zlaté cihly, ale na druhou stranu sem vozí s rizikem i jména, které by nikdo jiný neriskoval. Jejich zásluhou jsme naživo mohli pařit třeba na Apollo 440, Editors, Faithless, Franz Ferdinand, Moloko, Pixies a další.

KLIP NOVINKA

Dan Black - Symphonies (2009)

Dan Black
Dan Black měl být jedním z velkých objevů loňského roku. To se mu sice tak úplně nepodařilo, ale to nic nemění na faktu, že nahrál velmi povedenou popovou desku "Un" s příměsí elektroniky, z které pochází i povedený singl "Symphonies". Kromě chytlavého refrénu a vůbec celé skladby, která je na míru ušita rádiím (našim ne), se píseň dočkala i vychytaného videoklipu, který paroduje nejrůznější titulky filmů. Originální a vkusně dotáhnutý nápad.

Jak to vidí Michal...

Video se mi docela líbí, mam rád retro i moderní grafiku, i když je to možná pro mně už přece jen malinko překombinovaný a přeplácaný. Hudebně je to příjemný, i když že bych z toho byl urvanej, tak to zase ne.


KLIP STAŘENKA

Blur - Coffe & TV (1999)

Blur- The Best Of Blur
Dnes již opravdu legendární záležitost, která zaslouženě vyhrála i cenu MTV v kategorii nejlepší videoklip. Ve "filmu" se prolínají dva příběhy - jeden o hledání ztraceného syna a druhý o dobrodružství samotné krabičky mléka. Nechybí ani závěrečný happyend, kdy se ztracený syn vrátí z kapelové zkoušky domů a krabička mléka zemře, respektive je vypita. Její duše pak stoupá k nebi a potká duši další, tentokrát své kolegyně s příchutí jahod. Vtipné, roztomilé, zapamatovatelné.

Jak to vidí Michal...

Nezapomenutelná krabička od mléka. (smích) Člověk je tou její story úplně pohlcený, no ne? Je to vtipný, mám rád příběhy. Ale Blur mně až na pár věcí nikdy dvakrát nechytili.


KLIP CZ/SK

Připraveným - Na všech nárožích světa (2009)

Tomáš Roreček
Připraveným je autorský projekt textaře Tomáše Rorečka, hudebníka Emila Valacha a producenta Borise Carloffa. Na samotné nahrávce si pak zazpívala třeba Bára Basiková nebo Michal Hrůza. V pilotním singlu však uvidíte hlavně Michala Malátného z Chinaski. Nenápadný videoklip, který asi nemá ambice bořit hitparády, naznačuje, jak zřejmě bude znít celá nahrávka, jež vyjde 25. února.

Jak to vidí Michal...

Tak to je pro mně jeden z odstrašujících příkladů toho, co bych nerad, aby kdy jednou poslouchaly mé děti, až jednou nějaké budu mít. Ale když tak přemýšlím nad tím, co se tu vytváří za hudbu, co podporují hudební dramaturgové v rádiích a televizích a co si žádá lid, který se bije v prsa a do rytmu u toho řve "Co Čech, to muzikant", tak i z těchto důvodů, mimo jiné a mnohem závažnější, zvažuji, zda v této zemi vůbec kdy nějaké potomky mít chci.


Michal Rejzek doporučuje...

Archive - Bullets (2009)
Pro mně v poslední době kapela, která mi dává nejvíc. Rozsah žánrů v celé jejich diskografii se téměř stoprocentně kryje s mým hudebním vkusem. A tohle video a song mě totálně dostává. Jejich koncert, který jsme začátkem února v Lucerna Music Baru pořádali, mě naplnil dojmy na dost dlouho. V budoucnost této kapely věřím a těším se na další jejich počiny.

ANKETA
Který z těchto klipů se líbí nejvíc vám?





Podívat se na výsledky



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY