Britové ze všeho nejvíc pomáhají Haiti

14.02.2010 21:37 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

I Britové prokazují vlnu solidarity společně se zbytkem světa a dosazují do čela svého žebříčku song "Everybody Hurts", který byl natočen speciálně na pomoc zdevastovanému Haiti, kam celý výtěžek z písně poputuje. V albech stále šéfuje Alicia Keys, kterou nezdolala ani novinka Sade.
Helping Haiti - Everybody Hurts
© facebook interpreta
Sedmnáct let starému hitu R.E.M. "Everybody Hurts" byl vdechnut nový život a po zemětřesením zdevastované Haiti znamená píseň penízky, které by mohly ulehčit katastrofální situaci tamějších občanů. Charitativní píseň odsunula z prvního místa Owl City, který na čele vegetoval tři týdny. Místo za ním se stejně jako minule drží Timbaland s Katy Perry. O místo vylepšuje svou nejlepší pozici s "Empire State Of Mind (Part II)" Alicia Keys a naopak o jedno si pohoršují seriáloví "Glee".

O jedno místečko si vylepšují 3OH!3 s Katy Perry stejně jako dívčí miláčci JLS. Padá naopak vítěz minulých kol, rozveselený Iyaz. Devítka vítá mezi nejlepšími mash-up ze seriálu "Glee", na mušce skončila Beyoncéina "Halo" a "Walking On Sunshine" Katrina And The Waves. Obří skok o deset příček nahoru z minulé dvacítky na desítku předvádí Rihanna s "Rude Boy".

Další novinky: čtrnáctka opět "Glee", potřetí v nejlepší patnáctce. Opět mash-up, protentokráte Bon Joviho "It's My Life" a Usherovo "Confessions Part II" a v krátkém videu se můžete přesvědčit na vlastní uši a oči, do čeho jsou v současnosti Britové a Američané tak pobláznění.

Doufám, že po "úžásném" a nezapomenutelném kulturním zážitku máte ještě sílu vstřebat další novinky. Protože jsou ještě dvě a to na šestadvacítce třetí singl Cheryl Cole z jejího povedeného alba "3 Words", hitovka se jmenuje "Parachute", a na osmatřicítce novinková věc drum'n'bassového DJ Zinca s názvem "Wile Out".

    Top 10 - singly:
  1. N Helping Haiti - Everybody Hurts
  2. ▼ Owl City - Fireflies
  3. ▬ Timbaland (feat. Katy Perry) - If We Ever Meet Again
  4. ▲ Alicia Keys - Empire State Of Mind (Part II)
  5. ▼ Glee Cast - Don't Stop Believin'
  6. ▲ 3OH!3 (feat. Katy Perry) - Starstrukk
  7. ▲ JLS - One Shot
  8. ▼ Iyaz - Replay
  9. N Glee Cast - Halo/Walking On Sunshine
  10. ▲ Rihanna - Rude Boy

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Alicia Keys - The Element Of Freedom
© facebook interpreta
Druhý týden po sobě na čele albového žebříčku tráví Alicia Keys. Ta Británii v květnu za prodeje odmění čtyřmi koncerty v rámci svého The Freedom Tour, na které vyjíždí už 26. února. Zbytek medailových pozic je stejný jako minulý týden. Čili druhý André Rieu, třetí Paolo Nutini. Nejvyšší novinka tohoto týdne je na čtvrtém místě. Londýnská hudebnice Sade tam startuje se svou šestou deskou "Soldier Of Love", na kterou se čekalo dlouhatánských osm let. Pátá je Lady GaGa s druhým počinem "The Fame Monster". Podle posledních informací má v pěvkyně v plánu vydat další desku už letos.

Šestka hlásí nové Massive Attack, na ty se také čekalo dlouho, čtyři roky. Jejich novinka se jmenuje "Heligoland", což je maličké německé souostroví, které spadá pod Šlesvicko a Holštýnsko. Hra na city, kterou v médiích hraje Peter Andre, zabírá, oproti minulému týdnu frajer stoupá ještě o dvě příčky výše na výslednou sedmičku. Kurz o osm míst nahoru nabral i Michael Bublé, kterého po pár týdnech opět vítáme v nejlepší desítce. Z ní má pomaličku nakročeno Florence And The Machine, jež několik týdnů soustavně padá, dnes o rovných pět míst. Desítku uzavírají Black Eyed Peas, kteří se stejně jako Bublé po menší odmlce vracejí mezi nejlepší.

Další novinku registrujeme na osmnáctce. Je tam osmatřicetiletý mexický tenor s francouzským občanstvím Rolando Villazón. Nejnovější řadovka Britů UB40 "Labour Of Love IV" svým umístěním na čtyřiadvacítce jasně naznačuje, že žně z počátku devadesátých let, kdy seskupení okupovalo první příčky jsou nenávratně u konce. Písně pro Alžbětu od Seasick Steve jsou na třiatřicítce. Americký básník a hudebník Gil Scott Heron vydal novou desku po dlouhých šestnácti letech. Nese název "I'm New Here" a obsahuje patnáct odkazů. V Británii doputovaly na devětatřicítku.

    Top 10 - alba:
  1. Alicia Keys - The Element Of Freedom
  2. ▬ André Rieu - Forever Vienna
  3. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  4. N Sade - Soldier Of Love
  5. ▲ Lady Gaga - The Fame Monster
  6. N Massive Attack - Heligoland
  7. Peter Andre - Unconditional Love Songs
  8. Michael Bublé - Crazy Love
  9. Florence And The Machine - Lungs
  10. Black Eyed Peas - The E.N.D.

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY