The Knife si na novince pohráli s operou

08.01.2010 15:24 - Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

The Knife
© thecouchsessions.com
Dne 1. března se na pultech obchodů objeví unikátní album kapely The Knife. Dánská skupina perfomerů Hotel Pro Forma podnítila muzikanty k práci na opeře, která si bere za vzor dílo slavného vědce Charlese Darwina. Set dvou alb se bude jmenovat "Tomorrow, In A Year".

Formace na CD spolupracovala s berlínskými Mt. Sims a Planningtorock. Muzikanti důkladně nastudovali Darwinův život a dochované písemné památky, přičemž nejvíce inspirace načerpali z knihy "O původu druhů". Olof Dreijer se dokonce zúčastnil workshopu v Amazonii, což přípravy a nahrávání materiálu velmi ovlivnilo. Bratr Karin Dreijer Andersson také přiznal, že měl nemalé obavy. Bál se pracovat s operou, se kterou neměl mnoho zkušeností.

Jako malou ochutnávku umístilo duo na svůj oficiální web stream písně "Colouring Of Pigeons". Oba CD disky přinesou tyto písně:

CD 1 - Intro, Epochs, Geology, Upheaved, Minerals, Ebb Tide Explorer, Variation Of Birds, Letter To Henslow, Schoal Swarm Orchestra.

CD 2 - Annie's Box, Tumult, Colouring Of Pigeons, Seeds, Tomorrow In A Year, The Height Of Summer, Annie's Box (Alt. vokál).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY