Lahodná a intenzivní Tequila Sunrise

08.01.2010 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Foolk, alias Dušan Vančo, nový materiál zbytečně nepakuje do šuplíků, ale jakmile je možnost, vše putuje ven. "Lush Hour EP" je krátká výprava, během níž na jedné straně odkrýváte nové zvukové objevy, ale na straně druhé nacházíte i jeho čitelné cítění pro rytmiku a melodii.
8/10

Foolk - Lush Hour EP

Skladby: Lush Hour, Moon Saver, Laugh Song, Woop Woop, Flying Flies, Skanky, Zewa Mane, Nova
Vydáno: 1.12.2009
Celkový čas: 16:40
Žánr: glitch, hip hop, experimental
Vydavatel: 56 Stuff
Po sbírce dříve vydaných épéček "Living Room Pieces" a regulérním debutu "Red Pills For Daddy" Foolk nijak nelení. Jeho studiová alchymie má nutkání stále objevovat nové roviny, ve kterých si vytváří svůj imaginární svět. Zápletky s kriminální tématikou i oddech naleznete v luxusním baru, kde vám podstrčí nejen ty nejlepší drinky, ale i poctivý experiment. Jeho velkým bráchou je Karaoke Tundra, s nímž nečekaně nalézá styčné plochy v melodickém cítění a vrstvení zvukových úryvků a samplů.

"Lush Hour EP" je komplet, v němž opět nehraje prim žádné žánrové škatulkování a Dušanova preciznost v rukou glitche nijak nepolevuje. Nastavená hladina shluku atmosfér a hudebních smyček se protíná s hiphopovými beaty. Nejsou zde ani nijak stanovené hranice, přesto vše na sebe navazuje téměř logickými pravidly.

Naleznete tu pouze jedinou jistotu - pokud jste měli rádi jeho jazzový feeling, naleznete jej i tady, jen je maskován nánosem jiných zvuků. Hledání a požití každého střípku však způsobuje blahodárné prožitky jako ona Tequila Sunrise. Ať už to bude chytlavá "Skanky", melodramatická "Nova" nebo tanečně poblázněný "Laugh Song", vždy nečekaně vyskočí nová spojnice vnímaní.

Foolk ze sebe sype nápady, které vtěsnává do kratších kompozic. Ty tepou svým životem a zároveň ukazují, jak se dá snadno vymanit z určitého sevření. Najít nové směrování, postupy. "Lush Hour EP" uteče a jeho opakování nenudí a taktéž neomrzí.

PS: "Lush Hour EP" vyšlo jako free download na ruském labelu 56 Stuff. Stahovat můžete na tomto místě.


Foolk - Skanky


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY