T-T-T-Technooooo und Deutsche Muzik Mania?

02.04.2001 05:00 - Martin Mikuláš | foto: facebook interpreta

"Dance Mania" je taneční kompilace. Bohužel velmi špatná taneční kompilace.
2/10

Dance Mania

Skladby: Balearic Sound Collective - People From Ibiza, 2 Your Room - Punk Of Funk, The Chemical Brothers - Under The Influence, Patsy - Money 4 Me (vocal house), RN Plus 1 - Like A Vampire (original), Eiffel 65 - Move Zour Vody (DJ Gabry Ponte original club mix), Giorgio Moroder vs. Jam&Spoon - The Chase (Jam&Spoon mix), DJ Tomcraft - The Mission (Eniac mix), Worst Case Scenario - Let Me See Zour M.Y.B. (Lexy & K - Paul remix), French Affair - My Heart Goes Boom (la di da da ) (K´s house KMX), Boney M 2000 - Sunny (extended version), DJ I.C.O.N. - VocoMe, Westbam - BeatBoxRocker (BeatBoxRocker short), Da Hool - Eichelruck

Kupte si kompilaci Dance Mania za skvělých 427,- Kč na CD nebo za 238,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 68:30
Jsem mladý člověk, vcházím do musicshopu a rozhlížím se po nějaké taneční kompilaci. "Dance Mania" čtu, to by mohlo být něco pro mě!

Album začíná slibně, vyklidněným housem s funkovými kytarami. Evokuje atmosféru parties na nejslavnějším ostrově taneční hudby - na božské Ibize. Nechávám se unést, ale najednou prásk. Je po atmosféře a nastupuje nějaké podivné techno. Na webových stránkách BMG o této kompilaci píší, že "je složená z clubových verzí singlů známých popových umělců i ze skladeb stálic tanečního nebe a je určena pro ty, kteří se vezou na vlně módní clubové muziky". To je ovšem nic neříkající blábol, který si sám odporuje. Popoví umělci totiž nepatří do klubové scény a z patnácti skladeb, které na CD najdete, si v tanečních klubech, které pravidelně navštěvuji, dokážu představit maximálně čtyři. Stálice světového tanečního nebe tu zastupují pouze Chemical Brothers a možná Westbam. Ostatní patří na české a německé diskotéky, nebo špatnou technoparty a ze současnou taneční scénou mnoho společného nemají.

Navíc bych také od kompilace s názvem "Dance Mania" čekal průřez taneční scénou a různými směry a styly, kterých je v této scéně víc než dost. Zde se ovšem většina skladeb točí okolo německého techna a německých jmen. Od klubového Westbama po rádiové Eiffel 65. Kompilace by se tedy měla jmenovat spíše "T-T-T-Technooooo und Deutsche Muzik Mania". Rozhodně na ní nehledejte hudbu, která se hraje na parties v nejlepších pražských klubech jako jsou Roxy nebo Mecca.

Dokud u nás budou vycházet kompilace s podobnou hudbou a budou se tvářit, jako že jsou IN a tato hudba frčí, tak se z české kotliny budeme hrabat velice težkopádně.

CD k recenzi poskytla firma BMG.

Album: Dance Mania
Hodnocení: 2/10
Celkový čas: 68:30
Skladby: Balearic Sound Collective - People From Ibiza, 2 Your Room - Punk Of Funk,


DOPORUČENÉ ČLÁNKY