"Jsem" Anety Langerové je nejprodávanějším albem

11.11.2009 20:19 - Petr Balada | foto: facebook interpreta

Zlatý kolovrátek je druhý týden ve vlastnictví Lady GaGa. Beze změny zůstaly i zbylé medailové pozice. Do první desítky se vrátil Robbie Williams. Jako novinka zabodovali domácí BPM. Aneta Langerová naplnila očekávání. Deska "Jsem" se pár hodin po vydání stala nejprodávanějším nosičem.
Lady GaGa - Paparazzi
© facebook interpreta
RÁDIA - I přes minulou záplavu novinek se ani jedné z nich nepodařilo proniknout do prvního patra nejhranějších skladeb. Kupodivu tím, kdo nakonec nejvíce rozčísl jeho spořádané obyvatele, je Robbie Williams. Track "Bodies" se nejspíše díky aktuálnímu vydání nové desky hrál více, než kdy předtím. Po osmi týdnech dostal nálepku pátého místa. Těsně před švarného mládence se dostala švarná mladice. Agnes je však se svým "Release Me" na vlnách mezi nebem a zemí ještě o devět kol starší. Díky zlepšení o tři příčky uzavírají první desítku Support Lesbiens.

V té druhé se mají čile k světu zpívající tanečnice Pussycat Dolls. "Hush Hush" zdolal dalších sedm soupeřů a aktuálně trůní na dvanáctce. Na třináctku se pak propadl Pitbull. Nebylo to ovšem se starým kouskem, ale s novým singlem "Hotel Room Service". Holt Nightcrawlers už pamatuje málokdo. Všichni ovšem známe Beyoncé, která přeprala Lady GaGa v počtu evropských cen MTV. Jinak ovšem mají vůči sobě jistě profesionální respekt a spojuje je také společné video k další pecce z desky "I Am… Sasha Fierce", konkrétně k "Video Phone". U nás však stále nejvíce boduje s pomaláčem "Halo".

Rumunskou populární hudbu v žebříčku zdatně reprezentuje třiadvacetiletá Inna. Titulní kousek "Hot" z její debutové desky už stihl dobýt řadu okolních zemí a plíživě obsazuje už i Česko. Ze čtyřicítky vystoupal na dvacet jedničku. Mandrage druhý týden za sebou hledají ženu na místě dvaadvacátém. Klidně by jí mohla být Marta Jandová, i když ona přeci jenom radši velké chlapce. "Big Boy" si polepšil o deset šprušlí a je dvacátý pátý.

Nejhranější novinkou jsou na čtyřicet pětce domácí BPM. Track "Chill" oznamuje jejich druhou desku. O Básnících Před Mikrofonem se lze mj. dočíst, že obohatili český hip hop o noblesu a inteligenci. No, nevím, nevím. (A to jsem na ně ještě mírný.) Druhá, zároveň poslední novinka je ukryta až na devadesátém devátém místě. "Blame It On The Summer" mají na svědomí Bryce Vs. Shaun Baker a myslím, že by tímto pořadím měli zároveň dosáhnout i svého maxima.

Top 10 - rádia:
  1. Lady GaGa - Paparazzi
  2. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  3. Nelly Furtado - Manos Al Aire
  4. Agnes - Release Me
  5. Robbie Williams - Bodies
  6. David Guetta - When Love Takes Over
  7. David Guetta - Sexy Bitch
  8. Milow - Ayo Technology
  9. Pitbull - I Know You Want Me
  10. Support Lesbiens - Životní

Aneta Langerová - Jsem
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Jedenáct nových písniček na albu "Jsem" není sice nahrávkou roku, ale nadprůměrným počinem rozhodně ano. Aneta Langerová potvrdila ve svém žánru status nejzajímavější hudební persony, což s povděkem kvitují i kupující. Bylo nás tolik, že to stačilo na první místo. Uvidíme, jak si deska povede v dalších týdnech, až do prodejen vtrhne novinka od Lucie Bílé. Zatímco tituly "Kudykam" a "This Is It" ztratily po jednom pořadí, Ewa Farna klesla ze trojky na osmičku. Dostal se před ní nejen Doctor P.P. s novým albem "Rock'n'roll Zombie", ale také hned dvakrát Miro Žbirka, přičemž tím úspěšnějším kouskem je šestá "Empatia".

Z minulých nováčků se nejlépe vedlo Stingovu zimnímu rozjímání. Minule třicátá první příčka pro "If On A Winter's Night" prošla lehkou obměnou čísel na pořadí třinácté. Teď už chybí jenom vánoční album Ozzyho Osbourna v duetu s Ninou Hagen. O deset míst si polepšil živák Tiny Turner a o devatenáct "Soft Collection 1994 - 2009", kterou dali dohromady Support Lesbiens. Ještě lépe si vedl v minulém kole padesátý Petr Kolář. Záznam akustického vystoupení v Karlíně dosáhl na metu s číslem dvacet osm.

Vypsaná fiXa nabízí svůj "Klenot" v prodejnách pět týdnů. Prodává se stále, ale už s o něco menší intenzitou. Tentokrát to stačilo na dvaatřicítku. Poslední novinkou, která vstoupila do aktuálního žebříčku, je album Marie Rottrové "Stopy". Nejedná se o žádný výběr hitů či nikdy nezveřejněných rarit, ale o kolekci zbrusu nových písniček, kterou naše Lady Soul sestavila po dlouhých osmi letech. Děkujeme.

Top 10 - prodejnost:
  1. Aneta Langerová - Jsem
  2. Hapka/Horáček - Kudykam
  3. Michael Jackson - This Is It
  4. Rammstein - Liebe Ist Für Alle Da
  5. Doctor P.P. - Rock'n'roll Zombie
  6. Miro Žbirka - Empatia
  7. Miro Žbirka - 22x2 The Best Of
  8. Ewa Farna - Virtuální
  9. Tomáš Klus - Hlavní uzávěr splínu
  10. Michal Hrůza - Napořád

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 45. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY