Mladého psa novým kouskům nenaučíš

23.11.2009 05:00 - Dominika Jiroušková | foto: facebook interpreta

Jsou mladí a seznámili se na umělecké střední škole. Jakkoli předchozí věta zavání ošklivým slovem klišé, trio s názvem Johnny Foreigner (který mate a odkazuje spíš na folkem se opíjejícího dřevorubce) patří zrovna mezi ty artové kapely, které si jen tak nespletete.
7/10

Johnny Foreigner - Grace And The Bigger Picture

Skladby: Choose Yr Side And Shut Up!, Security To The Promenade, Ghost The Festivals, Feels Like Summer, I'llchoosemysideandshutup, Alright, Criminals, Custom Scenes And The Parties That Make Them, More Heart, Less Tongue, Kingston Called, They Want Their Lost Youth Back, I Woke Up On A Beach In Aberystwyth, (Graces), Dark Harbourzz, Every Cloakroom Ever, More Tongue, Less Heart, The Coast Was Always Clear
Vydáno: 26.10.2009
Celkový čas: 41:48
Žánr: indie rock, post-punk
Vydavatel: Best Before Records
Model vezmi kytaru a hraj se nejspíš někde vyučuje. V předních řadách vedle takových premiantů jako jsou Los Campesinos! nebo Dananananaykroyd seděli nejspíš i Alexei, Kelly a Junior Elvis (trochu zavádějící jméno, ne?) dohromady tvořící Johnny Foreigner. O tom, že se na vyučování soustředili a neopisovali, svědčí loňská výborná debutová deska "Waited Up 'Til It Was Light", kterou všem vytřeli zrak a oficiálně se s ní dostali na cool listy hudebních magazínů.

Nová deska "Grace And The Bigger Picture" ale jen svědčí o tom, že novým kouskům bohužel nenaučíš leckdy ani mladého psa. Všechno zůstává při starém. Punková dravost stagnuje na pozici poznávacího znamení, vřískající, jakoby pořádně nenaladěné kytary a hrané neumětelství, hlasová souhra Alexeie a Kelly, Kellyiny občasné baladické záchvěvy... Jenže se to přežírá. Nejde ani tak o to, že podobných skupin se jen v posledních letech vyrojila taková spousta, že určitě i u vás ve městě do toho bude aspoň jedna podobná třískat jako oni (dobrá, jen asi o trochu hůř), jako spíš o to, že album pomalu začíná nudit i v kontextu samotných Johnny Foreigner, a to je u druhé desky docela škoda.

Johnny Foreigner - Criminals


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY