Láska je kurva

21.10.2009 05:00 - Tomáš Bláha | foto: facebook interpreta

V útlém věku se za lásku stydíte, v tom pozdějším ji zase marně hledáte. The Big Pink nám předkládají jedenáct obrazů lásky, mezi nimiž je možné po tmě sedět v koutě, radostně řvát na celou ulici, nebo se jen tak nechat unášet na vlnách rozmázlých kytar. Zkrátka a dobře - debut jako víno.
8/10

The Big Pink - A Brief History Of Love

Skladby: Crystal Visions, Too Young To Love, Dominos, Love In Vain, At War With The Sun, Velvet, Golden Pendulum, Frisk, A Brief History Of Love, Tonight, Count Backwards From Ten
Vydáno: 14.9.09
Celkový čas: 48:09
Žánr: electro-rock
Vydavatel: 4AD
Zvuková roztříštěnost nasypaná do obálky se zamilovaným reliéfem a zaslaná po kluzké vozovce do výprodeje voskových figurín. Ve zkratce. Vydat album vypovídající o všemožných aspektech lásky je o hubu, nahrát ho tak, aby z toho nezapáchal takový ten pubertální výkřik nebo pateticky vyhoněné dojetí, je třeba ocenit. Láska je vděčné téma již od nepaměti a už z naplnění svojí podstaty nám tapetuje osobnost pocity jako štěstí, zloba, zoufalství, radost a podobně. Slovy Mila Cordela se jedná o to dobré, špatné, vzrušující, noční můry, sny. Právě dle těchto skript vznikl koncept "A Brief History Of Love".

Tandem ve složení Robbie Furze a Milo Cordell umí být spoutaný a svoji verzi lásky podmalovat zpětnými vazbami či acid rockovými riffy, na druhou stranu se nebojí stadiónového přesahu a hymnických refrénů. Po úspěchu TV On The Radio hlavouni z 4AD dobře věděli, jak moc důležitý podpis The Big Pink pro ně je. "A Brief History Of Love" je tak dalším důkazem toho, že i letos vyšlo několik skvělých debutů, se kterými je třeba do výročních žebříčků počítat. A jen tak mimochodem - "Crystal Visions" je pro mě jeden z nejlepších úvodních songů, co jsem letos slyšel.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY