Futurum vzpomene na Frantu Kotvu

02.10.2009 07:45 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Keith Richards a Franta Kotva
© futurum.musicbar.cz
Vzpomínkovou akcí nazvanou jednoduše Na Františka! si hosté a muzikanti připomenou 4. října v pražském Futuru osobnost kytaristy Františka Kotvy, který zemřel 18. března 2007 ve věku nedožitých pětapadesáti let. Jak pořadatelé tvrdí, půjde o setkání přátel, spoluhráčů, muzikantů a jejich kamarádů, na kterém by si Franta lebedil.

Během večera vystoupí před časem obnovené Tango Miroslava Imricha s hosty Otou Balagem a Danem Bártou, kapela Panika s hostem Davidem Kollerem, dále Kurtizány z 25. Avenue, Ivan Hlas Trio, zpěvačka Monkey Business Tonya Graves a další.

František Kotva, původní profesí malíř pokojů, proslul hlavně coby kytarista Žlutého psa, jeho jméno je však spojeno s mnohými dalšími interprety a skupinami; např. v roce 1984 stál u zrodu výše zmíněného Tanga, doprovázel Ivana Hlase nebo Janu Kratochvílovou. Byl také produkčním legendárního pražského klubu Bunkr, později působil právě ve Futuru, kde mimochodem dle vlastních slov v šestnácti viděl svůj první rockový koncert. Na svědomí měl i několik velkých hudbeních akcí, spolupracoval s Lucií nebo Kabátem.

Vzpomínka začíná ve 21.00 hod., vstupné do klubu je zdarma. Přiložená fotka pochází z roku 1995, kdy v Praze vystoupili Rolling Stones. Franta Kotva je na ní s kytaristou Keithem Richardsem.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY