Lenka má postup týdne, David Guetta zlato

16.09.2009 20:03 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

V týdnu velkých postupů se v Česku nejvíce dařilo Davidu Guettovi, který z minula obhájil zlato, na to se už ale pomalu třese i Madonna, která mílovými kroky míří do první desítky. Na tu bude možná klepat i dámská trojka Lenka, Eva Simons a Miley Cyrus, které směřují rychle vzhůru.
David Guetta feat. Kelly Rowland – When Love Takes Over
© facebook interpreta
RÁDIA - Francouzský DJ David Guetta a čokoládová zpěvačka Kelly Rowland odrazili útok všech soupeřů a s "When Love Takes Over" se mohou těšit už druhý týden za sebou z první příčky. Na druhém místě setrvávají Black Eyed Peas a jejich "I Gotta Feeling". Poslední místo z bedny bere Lady GaGa, kterou pronásleduje "Paparazzi". Z nejlepší trojice tak vyšoupla Pussycat Dolls a "Jai Ho!", které se tento týden odporoučely o devět míst níže na celkovou dvanáctku. Návrat do první pětice, o který už snad ani nikdo nestál, zažívá Alesha Dixon, jejíž "The Boy Does Nothing" přesluhuje v hitparádě už pětatřicet týdnů, z nichž devětadvacet strávila v první desítce. Cestu vzhůru zaznamenala i Pink, která k nám doletí na koncertní návštěvu letos v listopadu. Její hit "Please Don’t Leave Me" se posunul z devítky na pětku. Stoupá i Pitbull a to o jedenáct šprušlí na výslednou sedmičku.

Mimo první desítku mohou slavit švédští Mando Diao, kteří vylepšili svůj nejlepší výkon na čtrnáctku a nechali za sebou i Madonnu, jejíž novinkový hit "Celebration" je po pěti týdnech v hitparádě na patnáctce a příští týden se očekává, že to dotáhne do první desítky. Stoupají i All American Rejects o devět a krajanka Mando Diao Agnes o třináct příček. Tento týden byl vůbec ve znamení velkých postupů. Že by předzvěst velkého třesku? O šestnáct míst jdou nahoru Pussycat Dolls s "Hush Hush" na dvacet osmičku. O dvacet tři se do první třicítky probila vlčice Shakira. Bez tří o čtyřicet míst si polepšila australská slečna Lenka s hitem "The Show" na pětatřicítku, další veleskok má na svědomí Nizozemka Eva Simons, její "Silly Boy" se vyhoupl ze sedmdesátky na chvost čtvrté desítky. Třicet míst k dobru si na svůj trikot připisuje i Disneyho hvězda Miley Cyrus, "The Climb" se vyšplhalo pro tento týden na čtyřicáté třetí místo.

Větší sestup tento týden potkal Linkin Park, kteří spadli na sedmatřicítku, a hlavně Miro Žbirku a Magdalenu Šalamounovou, kteří s "Tímto songem" spadli o míst čtyřiadvacet na výslednou šedesát sedmičku. Ale zpátky k pozitivním zprávám, mezi které patří fakt, že se tento týden můžeme těšit rovnou z šesti nových písní. Nejnižší novinka je na devadesátém třetím místě, tam startuje Mňága a Žďorp se songem "Nejlíp jim bylo". Že by nějaký rádiový dramaturg omylem pustil do vysílání nějaké deset let staré promocédéčko? Na pětasedmdesátce se skví taneční singl Sugababes "Get Sexy", o čtyři příčky před nimi je z mrtvých vzkříšená Whitney Houston s hitovkou "Milion Dollar Bill". Na konci šesté desítky je další novinka, která novinkou vůbec není. Postaral se o ni Petr Kolář s omletým songem "Ještě, že Tě lásko mám" vylepšený o live verzi. Po delší době o sobě dávají opět vědět rumunští Morandi s "Colors", která startuje na osmačtyřicítce. Nejvýše postavená novinka je tuzemského ražení, na svědomí ji mají ostravští Kryštof, kteří poslali do boje filmový singl "CyRáno", v prvním týdnu je z toho velmi slušná čtyřicítka.

Top 10 - rádia:
  1. David Guetta & Kelly Rowland - When Love Takes Over
  2. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  3. Lady GaGa - Paparazzi
  4. Alesha Dixon - The Boy Does Nothing
  5. Pink - Please Don’t Leave Me
  6. Nelly Furtado - Manos Al Aire
  7. Pitbull - I Know You Want Me
  8. Milow - Ayo Technology
  9. Lily Allen - Not Fair
  10. Beyoncé - Halo

Daniel Landa - Nigredo
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Stejně jako u rádiové jedničky, ani u té albové se pozice nemění. Zlato už po desáté bere Daniel Landa s "Nigredem", nemění se ani dvojka, kde setrvává Karel Gott. Z pětky na medailovou pozici to dotáhl Jaromír Nohavica s dvojdiskem "V Lucerně". Skok o sedmnáct pozic nahoru zaznamenala ex-drogová hříšnice Whitney Houston, jejímuž comebacku dali zelenou i posluchači v Česku a její desku vyšvihli na čtvrtou pozici. Velký skok má na kontě i Spiritituál kvintet, ten překonal na cestě za pátým místem šprušlí dokonce dvaadvacet. Nahoru na šesté místo jdou i Black Eyed Peas, které je pro jejich desku "The E.N.D." dosud nejlepší umístění. Díky dobrým rádiovým výsledkům se úspěch Davida Guetty odrazil i v albové hitparádě, kde mu patří tento týden devítka.

V první padesátce nejprodávanějších desek se pak skví osm "nových" jmen. Na padesátém místě jsou MIG 21, od čtyřicátého sedmého místa výše jsou desky od Lucky Vondráčkové, Evy Pilarové a Olympicu. Na čtyřicítce se objevila novinková nahrávka Megadeth, o tři místa výše těží ze své Superstárovské popularity Leoš Mareš s "Největšími hity". Další dvě novinky patří The Beatles, kteří obsadili s kultovní deskou "Abbey Road" třiatřicáté a s kompilací "Long Card Box" šestadvacáté místo.

Top 10 - Prodejnost:
  1. Daniel Landa - Nigredo
  2. Karel Gott - 70 hitů - Když jsem já byl tenkrát kluk
  3. Jaromír Nohavica - V Lucerně
  4. Whitney Houston - I Look To You
  5. Spirituál Kvintet - Zatím dobrý...
  6. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  7. Waldemar Matuška - Slavík z Madridu
  8. Lady GaGa - The Fame
  9. David Guetta - One Love
  10. Leonard Cohen - Live In London

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 37. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY