Pixie Lott má v Británii druhé číslo jedna

13.09.2009 20:36 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Na čele obou hlavních britských žebříčků jsou ženy, ale dělí je 74 let. V singlovém pořadí vládne osmnáctiletá Pixie Lott s "Boys And Girls", v albech se na čelo dostala dvaadevadesátiletá Vera Lynn. Nic s tím neudělaly ani reedice desek The Beatles, které obsadily čtyři příčky v Top 10.
Pixie Lott - Boys And Girls
© facebook interpreta
Náctiletá britská hvězdička Pixie Lott dobyla podruhé číslo jedna. Skladba "Boys And Girls" propaguje její albový debut "Turn It Up", který vychází už v pondělí. Pixie musela o jedničku bojovat s Davidem Guettou, jehož "Sexy Bitch" se vrátila na dvojku. Jay-Z klesl s "Run This Town" z jedničky na trojku. Číslo čtyři uzmul Mika s novinkou "We Are Golden". Je to jeho nejlepší umístění od jedničky pro "Grace Kelly" v roce 2007 a pátý Top 10 hit jeho krátké kariéry.

Dívčí dvojice Mini Viva startuje s "Left My Heart in Tokyo" na sedmičce. Pro nováčky by to nebylo vůbec špatné, jenomže Mini Viva produkuje britský hitový tým Xenomania a jejich manažerem je Simon Fuller, tudíž je to trochu zklamání.

Novinku v Top 10 mají na devítce Muse díky skladbě "Uprising". Je to teprve počtvrté, co dobyli elitu, a jen dvakrát to bylo výše. Před třemi lety s "Supermassive Black Hole" na čtyřce a v roce 2003 s "Time Is Running Out" na osmičce. Australští rockeři The Temper Trap pokračují se "Sweet Disposition" ve výstupu. Rok stará skladba nově boduje také díky klubovému remixu dvojice Axwell & Dirty South a už jí patří patnáctka. Na čísle 25 debutuje Shakira s novinkou "She Wolf", ale je to zatím jen díky digitálním prodejům. Už 41 týdnů se Top 75 pohybuje Jason Mraz s "I'm Yours", tento týden mu patří číslo 27.

Špatně dopadli s novým singlem U2. "I’ll Go Crazy If I Don’t Go Crazy Tonight" se sice na rozdíl od předchozí skladby "Magnificent" dostalo aspoň do čtyřicítky, ale číslo 32 není nic, čím by se mohli chlubit.

    Top 10 - singly:
  1. Pixie Lott - Boys And Girls
  2. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch (D)
  3. Jay-Z feat. Rihanna & Kanye West - Run This Town (D)
  4. Mika - We Are Golden
  5. The Black Eyed Peas - I Gotta Feelin’
  6. Dizzee Rascal - Holiday
  7. Mini Viva - Left My Heart In Tokyo
  8. Sugababes - Get Sexy
  9. Muse - Uprising
  10. Little Boots - Remedy

Vera Lynn - We'll Meet Again - The Very Best Of
© facebook interpreta
Vera Lynn se nakonec vyšplhala až na vrchol albového žebříčku. Dvaadevadesátiletá zpěvačka, která si vrchol své kariéry zažila během druhé světové války a mezi jejíž hity patřily skladby "We'll Meet Again" nebo "The White Cliffs Of Dover", se tak stala zdaleka nejstarším žijícím interpretem, kterému se podařilo dobýt vrchol hitparády.

Před britskou dámou se musel sklonit například Jamie T, jehož "Kings & Queens" se musí spkoojit s dvojkou. Vylepšil tak čtyřku svého debutu "Panic Prevention", ale určitě pošilhával po jedničce. David Guetta zůstává s "One Love" třetí a velkým zklamáním je pád Arctic Monkeys a jejich "Humbug" na čtyřku.

A pak je tady nová beatlemánie. The Beatles mají v Top 10 hned čtyři desky. Zatímco v Americe se nejlépe prodává "Abbey Road", Britové dávají přednost "Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band", jejíž reedici si od středy odneslo domů bezmála osmnáct tisíc lidí a patří jí celkově páté místo. Deska si v britské stovce odkroutila celkově už 185. týden, naposledy zde bodovala v létě 2007.

"Abbey Road" je těsně šestá, "Revolver" je devátý a "Rubber Soul" patří desítka. Úctyhodné je číslo 24 a sedm a půl tisíce kusů pro boxset "The Beatles In Stereo", který se například na britském Amazonu prodává za 170 liber. Ve stovce mají brouci celkem sedmnáct desek, kromě třinácti reedicí, výběru "Past Masters" a obou boxsetů se do žebříčku vrátil i výběr "1", který do současného remasteringového šílenství nepatří. Celkem The Beatles v prvních pěti dnech prodali 127 tisíc kusů.

Zpátky do Top 10, kde na sedmičce slaví svoje první umístění v desítce The Cribs. "Ignore The Ignorant" je první album, na kterém se jako člen kapely objevuje Johnny Marr z The Smiths.

Jen sedmnáctka zbyla na domácí soulovou hvězdu Beverley Knight a její novinku "100%". Všechny čtyři předchozí desky dokázaly bodovat výše, a tak je to pro ni nejhorší umístění za deset let. Na chvostu čtyřicítky se chytli písničkář Frank Turner s "Poetry Of The Deed" a veteráni Prefab Sprout s "Let's Change The World With Music". Speech Debelle, v úterý oceněná za desku "Speech Therapy" cenou Mercury, ve čtyřicítce vůbec nefiguruje.

    Top 10 - alba:
  1. Vera Lynn - We'll Meet Again - The Very Best Of
  2. Jamie T - Kings & Queens
  3. David Guetta - One Love
  4. Arctic Monkeys - Humbug
  5. The Beatles - Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band
  6. The Beatles - Abbey Road
  7. Kings Of Leon - Only By The Night
  8. The Cribs - Ignore The Ignorant
  9. The Beatles - Revolver
  10. The Beatles - Rubber Soul



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY