Whitney se za oceánem vrací se vší parádou

10.09.2009 09:24 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

"I Look To You" Whitney Houston startuje na čele amerického albového žebříčku. Pro zpěvačku je to velkolepý návrat po sedmi letech. Ustoupit jí musela i teenagerská hvězdička Miley Cyrus i novinky Trey Songz nebo Insane Clown Posse. V singlech je stav stabilní - Black Eyed Peas opět vedou.
The Black Eyed Peas - I Gotta Feeling jiný
© facebook interpreta
Black Eyed Peas udrželi číslo jedna i pro dvacátý druhý týden v řadě. "I Gotta Feeling" tak už vyrovnalo dobu, po kterou se na vrcholu držel předchozí singl "Boom Boom Pow". Jay Sean zůstává se svým vokodérovým hitem "Down" na dvojce a třetí je znovu Miley Cyrus s "Party In The USA". Na sedmičce se alespoň malé satisfakce dočkala Mariah Carey, jejíž "Obsessed" konečně prorazilo do Top 10. V její kariéře je to její dvacátý sedmý hit, který se dostal mezi elitní desítku.

Do Top 10 se už dostal i debutant Jason DeRulo s "Whatcha Say". Skladbě samplující Imogen Heap patří devítka. Nejvýše postavenou novinku mají rockeři Breaking Benjamin na čísle čtyřicet. Může za to "I Will Not Bow" - pilotní singl z jejich čtvrté desky "Dear Agony". Kvarteto z Pennsylvanie nikdy takto vysoko nebylo, maximem pro ně byla padesátka za hit "The Diary Of Jane".


Breaking Benjamin - I Will Not Bow (z filmu "Surrogate")

O třicet příček vzhůru poskočila Lady GaGa a její "Paparazzi", jež se aktuálně vyhřívá na čísle 44. R'n'b zpěvák Trey Songz startuje s "LOL:-)" na čísle 51, o čtrnáct příček níže je Michael Bublé s "Haven't Met You Yet". Na stovce startuje druhý singl z nové Whitney "Million Dollar Bill".

    Top 10 - singly:
  1. Black Eyed Peas - I Gotta Feeling
  2. Jay Sean ft. Lil Wayne - Down
  3. Miley Cyrus - Party In The U.S.A.
  4. Jay-Z - Run This Town
  5. Kings Of Leon - Use Somebody
  6. Taylor Swift - You Belong With Me
  7. Mariah Carey - Obsessed
  8. Pitbull - Hotel Room Service
  9. Jason DeRulo - Whatcha Say
  10. Drake - Best I Ever Had

Whitney Houston - I Look To You
© facebook interpreta
Whitney Houston slaví comeback, jak má být. Její první studiové album po sedmi letech "I Look To You" prodalo v prvním týdnu 305 tisíc kusů a suverénně vládne albovému žebříčku. Předchozí deska "Just Whitney" prodala v roce 2002 v úvodním týdnu o sto tisíc kusů méně a dosáhla jen na devítku. Celkově Whitney slaví teprve třetí číslo jedna v kariéře, naposledy se jí to povedlo se soundtrackem k filmu "The Bodyguard" přes šestnácti lety, který strávil na vrcholu dlouhých dvacet týdnů.

Dvojka patří Miley Cyrus, jejíž EP "The Time Of Our Lives" v prvním celém prodejním týdnu našlo 153 tisíc zájemců. R'n'b zpěvák Trey Songz je s novinkou "Ready" na trojce. Rap-metalisté Insane Clown Posse jsou s "Bang! Pow! Boom!" na čtyřce a rocková partička Chevelle bere se "Sci-Fi Crimes" šestku.

Do desítky se vešly ještě dvě další novinky. Pitbull a jeho novinka "Rebelution" je až osmá, nicméně latino rapper po dvou Top 10 hitech možná čekal vyšší umístění. Na chvostu desítky se mezi elitu podívali i emo rockeři The Used s "Artwork", ale obě předchozí desky debutovaly ještě o několik příček výše.

    Top 10 - singly:
  1. Whitney Houston - I Look To You
  2. Miley Cyrus - The Time Of Our Lives EP
  3. Trey Songz - Ready
  4. Insane Clown Posse - Bang! Pow! Boom!
  5. Colbie Caillat - Breakthrough
  6. Chevelle - Sci-Fi Crimes
  7. Kings Of Leon - Only By The Night
  8. Pitbull - Rebelution
  9. Taylor Swift - Fearless
  10. The Used - Artwork

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY