Arctic Monkeys triumfují v britském albovém žebříčku

30.08.2009 21:55 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Staří známí nás zdraví z vrcholů obou nejdůležitějších britských žebříčků. Mezi alby triumfují rockové hvězdy Arctic Monkeys s novinkou "Humbug", v singlech se také potřetí v řadě dočkal Dizzee Rascal za skladbu "Holiday", kterou pro něj napsal Calvin Harris.
Dizzee Rascal - Holiday
© facebook interpreta
Dizzee Rascal sbírá v britském žebříčku jeden hit za druhým. Novinka "Holiday" je už třetí v řadě po "Dance Wiv Me" a "Bonkers". Stejně jako u prvního jmenovaného je autorem skladby Calvin Harris, který ji ale nejdříve nabídl dívčí skupině The Saturdays. Když ji odmítly, sáhl po ní rapper. Ve nahrávce hostuje r'n'b zpěvák Chrome, který se objevil i v "Dance Wiv Me". Tento týden byl také ve znamení ostrého souboje Calvina Harrise a Davida Guetty. Zatímco Harris skóroval jedničku a čtyřku ("Ready For The Weekend"), francouzský producent bere dvojku za "Sexy Bitch" a trojku za "I Gotta Feelin’" Black Eyed Peas. V albech je Guetta druhý, Harris třetí.


Dizzee Rascal - Holiday

Druhou nejvýše postavenou novinkou je singl "That Golden Rule" skotských rockerů Biffy Clyro. Po pětce s "Mountains" z minulého roku si připisují druhý Top 10 hit. Lily Allen dosáhla s novým singlem "22" je na číslo čtrnáct. Na čísle 23 vítá UK Chart nigerijsko-německou zpěvačku jménem Nneka, jejíž loňský evropský hit "Heartbeat" se dočkal vydání i v Británii.


Nneka - Heartbeat

    Top 10 - singly:
  1. Dizzee Rascal feat. Chrome - Holiday (D)
  2. David Guetta feat. Akon - Sexy Bitch
  3. Black Eyed Peas - I Gotta Feelin’
  4. Calvin Harris feat. Mary Pearce - Ready For The Weekend
  5. Tinchy Stryder feat. Amelle - Never Leave You
  6. Little Boots - Remedy
  7. Beyoncé - Sweet Dreams
  8. Esmee Denters - Outta Here
  9. Mr. Hudson feat. Kanye West - Supernova (D)
  10. Biffy Clyro - That Golden Rule

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Arctic Monkeys - Humbug
© facebook interpreta
Třetí deska a třetí vítězství - to jsou statistiky Arctic Monkeys v britském albovém žebříčku. Číslo jedna pro "Humbug" se samozřejmě čekalo, ačkoliv ve stejný den vydal album i francouzský klubový producent David Guetta, který v posledním čtvrt roce posbíral tři čísla jedna na singlovém žebříčku (dva vlastní singly a jeden s Black Eyed Peas). Nakonec se jeho čtvrté studiové album "One Love" musí spokojit s dvojkou, což je jeho nejlepší umístění v Británii.

Calvin Harris klesl na trojku, Black Eyed Peas si i po třech měsících v prodeji drží číslo čtyři. Nedávné americké číslo jedna Neila Diamonda a jeho "Hot August Night/NYC" startují na ostrovech na čísle čtrnáct, domácí indie rockeři Athlete s "Black Swan" marně vzpomínají na časy, kdy brali za "Tourist" číslo jedna a čtyři roky poté se musí spokojit s osmnáctkou.

Kompilace "We'll Meet Again - The Very Best Of" zpěvačky Vera Lynn je na dvacítce. Hvězda z časů druhé světové války slavila největší úspěchy na albovém žebříčku v osmdesátých letech, kdy její kompilace "20 Family Favourites" figurovala na čísle 25, aktuální výběr tak dal čtrnáct let mrtvé zpěvačce nejvyšší umístění kariéry.

Poslední novinkou týdne v Top 40 je album "Ellipse" Imogen Heap. Londýnská zpěvačka slaví úspěchy hlavně za oceánem (kde posbírala i dvě nominace na Grammy) a číslo 39 pro album vydané na velkém labelu tomu odpovídá.

    Top 10 - alba:
  1. Arctic Monkeys - Humbug
  2. David Guetta - One Love
  3. Calvin Harris - Ready For The Weekend
  4. Black Eyed Peas - The E.N.D.
  5. Tinchy Stryder - Catch 22
  6. Paolo Nutini - Sunny Side Up
  7. Beyoncé - I Am... Sasha Fierce
  8. Michael Jackson - The Essential
  9. James Morrison - Songs For You, Truths For Me
  10. Florence And The Machine - Lungs

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY