Nové desky pro 32. - 33. týden

09.08.2009 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Letní hudební letargie ještě zdaleka nekončí, ale i tak hudební fanoušky může potěšit jamajský dancehallový premiant Sean Paul, bluesman Robert Cray, nová r'n'b naděje Kristinia DeBarge, představitelé filmu "Bandslam" a pětice metalových kapel v čele s Hackneyed a Behemoth.
Pokud se v pondělí 10. srpna, respektive 17. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Sean Paul - Imperial Blaze (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: dancehall / hip hop / reggae

Sean Paul - Imperial Blaze
Nové album momentálně jednoho z nejvýraznějších představitelů jamajské hudby Seana Paula bylo plánováno na léto 2007, posléze bylo odsunuto na listopad o rok později a nakonec "Imperial Blaze" vychází až nyní. Sean Paul čekací lhůtu kompenzuje hned devatenácti písničkami, přičemž vybíral z celkem šedesáti nahraných skladeb. Hudba Seana Paula se stále nese především v rytmu dancehallu, ovšem tématicky se rapper začíná obracet k zodpovědnějšímu směru a zaměřuje se především na násilí mladých na Jamajce. Novinku reprezentuje první singl "So Fine" a písnička "Press It Up". Obě naleznete na jeho MySpace.com.


Behemoth - Evangelion (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death / black metal

Behemoth - Evangelion
Polští Behemoth se nikdy nebáli kontroverzních témat a po vyšperkované "The Apostasy" zabrousili rovnou do svatých textů a posluchačům představí svou verzi příběhu o životě, smrti a zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Deska "Evangelion" toto téma rozebírá v devíti nových písní, které v plném počtu najdete na MySpace.com profilu formace. Nápaditý přebal alba z dílny Tomasze Danilowicze vyobrazuje postavu Harlot z Babylonu (známou také jako "Whore Of Babylon"). O té vypráví poslední kniha Nového zákona "Zjevení svatého Jana" a popisuje ji jako symbol rebelství a odporu proti Bohu.


Robert Cray - This Time (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues

Robert Cray - This Time
Robert Cray patří momentálně ke špičce bluesových kytaristů - ověnčený několika cenami Grammy a vyučený spoluprácí s Ericem Claptonem, B. B. Kingem, Tinou Turner či Dianou Ross. České publikum jej mohlo vidět krátce naživo jako předskokana Erica Claptona a nyní si jej může vychutnat i na jeho nové desce "This Time", první studiové po pěti letech. K nahrání novinky hledal Cray novou kapelu - ke spolupráci s ním se vrátil basák Richard Cousins, který s sebou přivedl klávesistu Jima Pugha. Této trojici se pak podařilo ulovit ještě vynikajícího bubeníka Tonyho Braunagela, který v minulosti bubnoval pro Bonnie Raitt, Keb’ Mo’ nebo B. B. Kinga. Výsledek práce kvartetu ale není čistě bluesový; vstupují do něj rock, soul, jazzu a gospelu.


Hackneyed - Burn After Reaping (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Hackneyed - Burn After Reaping
Poté, co na sebe Hackneyed strhli pozornost loni vydanou deskou "Death Prevails", se němečtí řezníci pustili do práce na dalším počinu a nová deska na sebe nenechala dlouho čekat. Členové formace jsou oproti předchozí desce o něco starší (nahráli ji v šestnácti letech) a po hudební stránce se opět posunuli dopředu. Jedna z nejmladších deathmetalových formací nyní posílá k fanouškům čtrnáctku nových skladeb včetně dvou bonusů. Pomohl s nimi producent Corni Bartels, který spolupracoval také s End Of Green nebo Killerpilze. Výsledek této spolupráce můžete otestovat poslechem několika nových skladeb na MySpace.com kapely a pokud to chcete vidět na vlastní oči, je pro vás připraven trailer na YouTube.com.


Kristinia DeBarge - Exposed (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: r'n'b / pop

Kristinia DeBarge - Exposed
Ačkoli je Kristinii DeBarge teprve devatenáct let a album "Exposed" je jejím debutem, stojí za ní velká zkušenost. Ať už v podobě jejích rodičů, kteří působili v rodinné skupině DeBarge, nebo v podobě dvojice, která má album z velké části na svědomí. Je jí mírně nesourodé duo Ryan Tedder z OneRepublic a Babyface. Oba se podíleli jak na psaní písniček, tak i na jeho produkci. Už ze složení této dvojice je patrné, že "Exposed" bude oscilovat mezi r'n'b a popem, což dokládají i ukázky na MySpace.com Kristinie DeBarge.


Andreas Kisser - Hubris I & II (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: thrash / heavy metal

Andreas Kisser - Hubris I & II
Pokud obdivujete Sepulturu a milujete ten třaskavý zvuk kytar, vůbec první sólový počin kytaristy a thrashmetalového virtuoza Andrease Kissera by vám rozhodně neměl uniknout. Nejen, že spolupracoval s řadou slavných kapel a interpretů, jako třeba Metallica nebo Scorpions, je také zodpovědný za progresívní zvuk brazilské modly. Na materiálu svého debutu rozhodně nešetřil a po strastiplném nahrávání vydává rovnou dvojalbum s jednadvaceti skladbami. Šest z nich si můžete poslechnout už nyní na Andreasově MySpace.com a jeho práci zhodnotit. Třeba pak přestane být tím "nejvíce přehlíženým kytaristou", jak se o něm říká.


Různí - Bandslam (soundtrack) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock / rock / filmová hudba

Různí - Bandslam (soundtrack)
Po "Camp Rock" či "High School Musical" se hlásí další hudební film pro mladé - "Bandslam" o jedné hudební soutěži. Hlavními představiteli jsou kytarista a zpěvák Gaelan Connell, člen kapely Exit, polovina dua Aly & AJ, zpěvačka, kytaristka, pianistka a skladatelka Alyson Michalka, dobře známá Vanessa Hudgens a Lisa Kudrow alias Phoebe z "Přátel". Na soundtracku k tomuto filmu si pochopitelně zazpívali jeho představitelé, ovšem mezi nimi se dostalo i na Davida Bowieho, kapelu Wilco, Velvet Underground, Cheap Trick a další. Poslechový náhled na "Bandslam (soundtrack)" nabízí web filmu.


Horde Of Hel - Blodskam (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: black / death metal

Horde Of Hel - Blodskam
Na tvrdé metalové scéně se nyní hlásí o slovo nová formace Horde Of Hel. Tvoří ji členové sesbíraní ze švédských deathmetalových kapel a jako debut posílají do světa dílo "Blodskam". Toto CD přináší čtrnáct skladeb, jejichž mastering obstaral Magnus Devo Andersson z formace Marduk. Slabým náturám je vstup zakázán, neboť i přes svůj nepolitický ráz se muzikanti netají obdivu k tyranům, kteří dříve vládli světu. Imponuje jim jejich um srazit lidské bytosti na kolena. Pokud se sami chcete přesvědčit, na jejich MySpace.com najdete několik skladeb a pokud se vám zalíbí, jistě vás potěší zpráva o dalším albu. Členové formace totiž nyní dokončují i druhou desku otitulovanou "Likdagg", má vyjít na konci tohoto roku.


Karel Gott - Mé písně - Zlatá albová kolekce 36CD (Supraphon)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / swing / střední proud

Karel Gott - Mé písně - Zlatá albová kolekce
Letošní životní jubileum Karla Gotta bylo už několikrát omíláno a u této příležitosti vyšlo několik titulů. Vydavatelství Supraphon ale tentokrát přichystalo velikou specialitu v podobě luxusního boxu "Mé písně - Zlatá albová kolekce". V limitované edici se tu k posluchači dostává mohutná dávka Gottovy hudby v podobě kompletu 33 supraphonských alb z let 1965 až 1992 plus dalších 3 bonusových CD, shrnujících jeho nahrávky z oblíbeného televizního pořadu natáčeného ve Slaném, ale také hity v angličtině a italštině. Celkově několik stovek písní dostalo nový zvukový remastering, každé albové CD je umístěno v samostatném a graficky originálním obalu, součástí kartonové krabice o rozměru 32 x 28 cm je také velkoformátová tištěná příloha, plná zajímavých údajů a fotografií. Kompletní seznam písniček naleznete na stránkách Supraphonu.


The Stone Roses - The Stone Roses (20th Anniversary Edition) (Sony Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

The Stone Roses - The Stone Roses (20th Anniversary Edition)
Anglická kapela The Stones Roses natočila před dvaceti lety svůj eponymní debut, který posléze vstoupil do hudebních dějin jakožto jedna ze zásadních nahrávek, přičemž britský časopis NME jej dokonce v roce 2006 prohlásil nejlepším britským albem všech dob. Při příležitosti tohoto výročí vychází speciální edice této desky. "The Stone Roses (20th Anniversary Edition)" bude k sehnání hned ve třech verzích. Ta nejjednodušší přináší pouze remastrovanou verzi CD s "Fool's Gold" v celé své původní délce. O něco bohatší The Legacy Edition má už disky tři. K prvnímu z předešlé přidává ještě jedno audio s demoverzemi a živé DVD "Live In Blackpool" s koncertem z roku 1989. Třetí verzí je neuvěřitelně bohatá sběratelská edice, jejíž popis naleznete na speciálních stránkách "The Stone Roses (20th Anniversary Edition)".


Dále vychází:

Bashmet/Kremer/Aimard/Stef - Bartók: Koncerty pro klavír / violu / klavír (Universal)
Beverly Knight - The Collection (EMI)
Brian Eno - Ambient 4/On Land (EMI)
Brian Eno - Before And After Science (EMI)
Brian Eno - Discreet Music (EMI)
Brian Eno - Here Come The Warm Jets (EMI)
Brian Eno - More Music For Films (EMI)
Brian Eno - Music For Films (EMI)
Brian Eno - Taking Tiger Mountain (EMI)
Brian Eno - Thursday Afternoon (EMI)
Eric Clapton And Steve Winwood - Live From Madison Square Garden (vinyl) (Warner Music)
Eric Clapton And Steve Winwood - Live From Madison Square Garden (BluRay) (Warner Music)
Job For A Cowboy - Ruination (Mystic Production)
Leaves' Eyes - My Destiny (Mystic Production)
Ligabue - Buon Compleanno Elvis (Deluxe Edition Remastered) (Warner Music)
Ligabue - Miss Mondo (Deluxe Edition Remastered) (Warner Music)
Ligabue - Nome E Cognome (Deluxe Edition Remastered) (Warner Music)
Různí - Original Hits 60s (EMI)
Různí - Original Hits 70s (EMI)
Různí - Original Hits Alternative (EMI)
Různí - Original Hits Easy (EMI)
Různí - Original Hits Number 1s (EMI)
Různí - Original Hits Rock&Roll (EMI)
Různí - Woodstock 40 (Warner Music)
Různí - Woodstock 40 (Box set) (Warner Music)
Různí - Woodstock Two (soundtrack) (Warner Music)
Různí - Woodstock: 3 Days Of Peace & Music (vinyl) (Warner Music)
Různí - Woodstock: Music From The Original Soundtrack And More (Vol. 1) (soundtrack) (Warner Music)
Syrach - A Dark Burial (Mystic Production)
Totalt Jävla Mörker - Söndra & Härska (Mystic Production)
Valkyrja - The Invocation Of Demise (Mystic Production)
Volbeat - Guitar Gangsters & Cadillac Blood (Tour Edition) (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY