Hodina s Nancy Sinatrovou

24.01.2001 05:00 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Unikátní hodinový pořad s Nancy Sinatrovou "Movin' With Nancy" se nyní dostal i na DVD.
7/10

Nancy Sinatra - Movin' With Nancy

Celkový čas: film - 59 minut, záběry z natáčení - 10 minut
Nancy Sinatra je dcera Franka Sinatry a stejně jako on svůj život zasvětila hudbě a věcem s ní spojeným. Pro všechny ty, které snad její hudba zasáhla a navíc mají DVD přehrávač, je tu "Movin' With Nancy".

Tento původně televizní program je něco, co už dnes na televizních obrazovkách nezažijete. V podstatě se dá označit za sérii videoklipů, ovšem nesmíme zapomenout na to, že v době jeho natáčení klipy v podstatě ještě neexistovaly. Tím pádem se jedná spíše o hodinový film, který je z velké části tvořen obrazovým doprovodem písní Nancy, ale také jejich hostů, mezi něž se samozřejmě zařadil i táta Frank a další hvědy té doby Lee Hazlewood, Dean Martin či Sammy Davis Jr. Je vidět, že celé DVD je určeno fanouškům zpěvačky, a proto obsahuje vskutku pěkné vychytávky. Naprosto úchvatné jsou reklamní spoty na RC Colu, která natáčení celého programu sponzorovala. Je na nich totiž vidět, že vpád reklamy do televize byl už před těmi lety v Americe mnohem silnější než například u nás v současnosti. Nejenže je v hodinovém pořadu celkem pět reklam, ale i úvod obstarává někdo z této firmy a na závěr se objevuje i krátký dokument o výrobě tohoto nápoje! Všechny reklamní spoty však byly natočeny v duchu celého programu a nepůsobí nijak násilně, vždy prostě jen někdo odezpívá krátkou reklamní písničku.

Samotné "videoklipy" jsou občas postaveny na jednom nápadu a v něm jedou celou dobu, ale některé jsou udělané tak, že by se současní režiséři klipů měli kde poučit. Například "This Town" má svou zamračenou náladou, kde jsou všichni lidé pouze figuríny, co říci i dnes. Kapitolou samotnou je hudba. Ač bych tomu nevěřil, většina písniček se mi opravdu líbí a například úvodní vypalovačka "I Gotta Get Out Of This Town" nebo duet s Hazlewoodem "Jackson" jsou skvělé hitovky.

Pro fanoušky určitě zásadní bude stopa s komentářem celého filmu, který udělali sama Nancy a režisér Jack Haley. Dobrá věc jsou i titulky - ty jsou v několika jazycích (němčina, francouzština, španělština...) a to jak dialogy a mluvené slovo ve filmu, tak i onen komentář. Jen mi trochu nejde na mysl, proč zde nejsou i titulky anglické alespoň ke komentáři, protože já (a určitě i další lidé...) bych si třeba rád pustil normální film a k němu anglické titulky s komentářem. Jako bonus se na DVD objevuje ještě několik minut záběrů z natáčení, opět doplněný o komentář zmíněné dvojice. A stručná diskografie Nancy je jen takovým bonbónkem na okraj.

DVD "Movin' With Nancy" je unikátním dokumentem šedesátých let v Americe a navíc skvěle udělaným pro současného diváka, který se o Nancy zajímá. Určitě by se na nosič dala zařadit spousta dalších bonusů, škoda že tam nejsou. Ale komentáře k filmu a titulky k nim v různých jazycích mě opravdu nadchly. Aspoň si na své přijdou i neangličtí fandové.

DVD k recenzi poskytla firma BMG.

DVD: Nancy Sinatra - Movin' With Nancy
Hodnocení: 7/10
Celkový čas: film - 59 minut, záběry z natáčení - 10 minut



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY