Nové desky pro 30. a 31. týden

26.07.2009 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Vydavatelství už mají definitivně dovolené, a tak se musíme spokojit s drobky. Se zpožděním se k nám dostává holandský diamant Sabrina Starke a ve Státech oblíbené country trio Rascal Flatts. Rebellion završují svoji metalovou vikingskou trilogii a podíváme se na novou podobu motownské éry Michaela Jacksona.
Pokud se v pondělí 27. července, respektive 3. srpna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Rascal Flatts - Unstoppable (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: country / pop / folk

Rascal Flatts - Unstoppable
S mírným zpožděním, asi tak čtvrtletním se k nám dostává i aktuální deska amerického tria Rascal Flatts "Unstoppable". V zámoří s ní už tahle countryvá partička stačila urvat první místo v albovém žebříčku a prodat tři čtvrtě milionu nosičů, ale kritika jej přijala poněkud chladněji. Autorsky se na CD podepsala řada autorů včetně členů kapely, Kary DioGuardi, Johna Shankse a dokonce jednoho z finalistů šesté řady American Idol. Produkce se ujal významný studiový kytarista Dann Huff, jehož kytara zní na řadě nahrávek posledních třech dekád Rebou McEntire počínaje a Michaelem Jacksonem konče. Poslední roky ale už spíše produkuje a mezi jeho ovečky patří například Megadeth, Bon Jovi, LeAnn Rimes nebo kapela Lonestar. Jak dopadla jeho letošní spolupráce s Rascal Flatts zjistíte na jejich MySpace.com.


Rebellion - Arise - From Ginnungagap To Ragnarök (The History Of The Vikings - Volume III) (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy / power metal

Rebellion - Arise - From Ginnungagap To Ragnarök
Němečtí heavymetalisté Rebellion letos završili svou trilogii inspirovanou vikingskou a norskou mytologií. Na pultech obchodů se nyní objeví deska "Arise: From Ginnungagap To Ragnarök - The History Of The Vikings Volume 3", která však měla vyjít už v minulém roce. Od té doby bylo vydání už dvakrát posunuto - naposled kvůli kytaristovi Uwemu Lulisovi, který měl v říjnu minulého roku nehodu na motorce a zlomil si nohu. Připomeňme, že tato sága o lačných seveřanech začala v roce 2005 vydáním prvního dílu "Sagas Of Iceland - The History Of The Vikings Volume 1". Dva roky na to vyšla druhá část "Miklagard - The History Of The Vikings Volume 2" a tato deska je doposud nejslavnějším albem kapely.


Sabrina Starke - Yellow Brick Road (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / jazz

Sabrina Starke - Yellow Brick Road
Sabrina Starke pochází z Holandska a její debut slavného jména "Yellow Brick Road" vyšel v Beneluxu již před necelým rokem. Nyní se ale rozhodla tato třicetiletá obdivovatelka starého soulu a jazzu prorazit na mezinárodní scéně, a tak společně se svým novým vydavatelstvím, kterým není nic menšího než Blue Note, vydává tento titul znovu. Aby to mělo smysl, k původní nahrávce přihodila dvě nové písničky. Songy z původní verze si složila Sabrina Starke sama a produkčně ji vedl holandský tým usazený v L.A. Beat Royalty. Ony dvě nové skladby už natáčela s týmem Billyho Manna, který má za sebou spolupráci s Pink, Celine Dion, Carole King, Joss Stone, Stingem a Mary J Blige. Proč o ní její vlastní vydavatelství hovoří jako o opravdovém diamantu, můžete zkoumat například na jejích stránkách.


Narnia - Course Of A Generation (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: power metal

Narnia - Course Of A Generation
Švédi z metalové Narnie naverbovali do svých řad nového zpěváka Germána Pascuala a fanouškům ho chtějí s velkou slávou představit na čerstvě přichystaném albu "Course Of A Generation". Nástupce dva roky staráho díla "Decade Of Confession" přinese deset nových skladeb, kterým dali muzikanti do kolébky velký potenciál. Jejich mix totiž svěřili do rukou zkušeného Fredrika Nordströma, který spolupracoval třeba s Arch Enemy nebo s Evergrey. Nemalou pomocí přsipěl i Henrik Udd. Nahrávání probíhalo ve studiích Fredman Studio, kde pracovali třeba i Soilwork a In Flames. S novým zpěvákem Narnia pozměnila i své logo. Nejen to, ale i pár ukázek z novinky najdete na MySpace.com kapely.


Michael Jackson - The Stripped Mixes (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / pop

Michael Jackson - The Stripped Mixes
Asi si říkáte, že výprodej značky MJ už začíná, že si společnosti hodlají na jeho smrti namastit kapsu. Pravdou ovšem je, že spousta věcí byla připravena k jeho koncertnímu návratu nebo jako v případě labelu Motownu u příležitosti padesátého výročí vzniku. Vedle "The Motown 50 Mixes" vychází i o něco zajímavější "The Stripped Mixes". To dává odlišný pohled na motownskou éru Krále popu. Byly vzaty původní pásky jeho nahrávek i těch s Jackson 5, odstraněny některé původné nástroje a některé nové naopak domíchány. Finální podoba se tak blíží akustické podobě. Ukázky těchto úprav a i toho, co od této nahrávky můžete čekat, najdete na stránkách vydavatelství Motown.


Swashbuckle - Back To The Noose (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Swashbuckle - Back To The Noose
Pirátská loď Swashbuckle se vydává na platbu s novou deskou "Back To The Noose". Tato sebranka korzárů z New Jersey podepsala teprve letos v listopadu nahrávácí smlouvu s vydavatelstvím Nuclear Blast Records, které zaujali směsicí trhashmetalu a punku, kde najdete i vlivy Exodus, Anthrax či Running Wild. Stali se tak vůbec první "pirátskou" kapelou, která podepsala smlouvu s tímto vydavatelstvím. Aby svého mecenáše muzikanti nezklamali, svěřili produkci desky do rukou kytaristy Guns N' Roses Ronovi Thalovi. Výsledek jejich práce můžete sami ohodnotit na MySpace.com profilu kapely, kam Swashbuckle umístili všechny nové skladby. Najdete zde i klip k jedné z písní "Cruise Ship Terror".


Bill Frisell - Disfarmer (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Bill Frisell - Disfarmer
Americký jazzový kytarista Bill Frisell zažívá v posledních letech úspěch za úspěchem. Jeho alba se pravidelně objevují v nominacích na ceny Grammy, přičemž v roce 2005 s albem "Unspeakable" se mu nominace povedla proměnit i ve vítězství, se svými kolegy rozběhl projekt Floratone a nyní vydává další sólovku "Disfarmer". Její název není zcela náhodný. Tato deska je totiž věnovaná americkému fotografovi Mikeu Disfarmerovi, který žil na počátku minulého století a svoji tvorbu zaměřil na venkovský lid Arkansasu dávající jim tak smysl důstojnosti. Už tento námět dává tušit, že se novinka ponese hodně v duchu kořenů americké hudby. Představu, jakým způsobem tuto inspiraci Frisell vypodobnil, získáte na stránkách vydavatelství Nonesuch, kde je deska k dispozici v krátkých ukázkách.


Nek - Un‘Altra Direzione (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop rock / latino pop

Nek - Un‘Altra Direzione
Určitě si pamatujete na obrovský hit "Laura Non C'È" italského zpěváka Neka. Tento hit je starý už dvanáct let, ale to neznamená, že Nek od té doby nic nenatočil. Naopak - na jeho kontě mu zatím přibylo pět studiových alb a nyní přidává šesté "Un‘Altra Direzione". Od dob "Laura Non C'È" se toho ale příliš nezměnilo. Jeho hudba je stále mixem italského popu, latiny, rocku a řady dalších vlivů. Vedle tuctu nových skladeb se na "Un‘Altra Direzione" jako bonus objevuje nová verze hitu Graig Davida "Walking Away", kterou si oba zpěváci zazpívali tentokrát společně. Ukázky všech písniček můžete slyšet na Nekově webu v sekci Albums.


The Dandy Warhols - The Dandy Warhols Are Sound (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

The Dandy Warhols - The Dandy Warhols Are Sound
Americká rocková a někdy i alternativní parta The Dandy Warhols potěší své příznivce novou deskou, i když ono slovíčko nová není až tak na místě. Nese název "The Dandy Warhols Are Sound" a jedná se v podstatě o jejich album "Welcome To The Monkey House" z roku 2003, které tehdy mixoval několika Grammy oceněný Russell Elavedo, jehož práci uslyšíte na albech The Roots, Commona nebo Alicie Kyes. Před šesti lety se proti vydání této verze postavila nahrávací společnost Capitol, a tak vychází až nyní. Můžete si ji koupit hned v několika verzích, jejichž popis naleznete na webu kapely. Na té samé adrese si můžete ale onen odlišný mix i poslechnout.


George Thorogood And The Destroyers - The Dirty Dozen (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues-rock

George Thorogood And The Destroyers - The Dirty Dozen
Blues-rock ve své nejryzejší formě - to je George Thorogood a jeho kapela The Destroyers, kteří působí na hudební scéně už od počátku sedmdesátých let. Svým příznivcům se toto uskupení pocházející z malého státu Delaware připomíná po třech letech a na desku "The Dirty Dozen" nahráli dvanáct skladeb. Výběr byl jednoduchý - šest originálních skladeb a šest fanoušky oblíbených hitů. Dostalo se tak na skladby takových velikánů, jako je Muddy Waters, Bo Diddley, "Sleepy" John Estes, Chuck Berry, Howlin’ Wolf, či Willie Dixon. Ukázky tří z nich nahrál George Thorogood na svůj web.


Dále vychází:

Agnes - Release Me (Warner Music)
Crime & The City Solution - Shine (EMI)
Green Day - 21 Guns (Singl) (Warner Music)
Green Day - 21st Century Breakdown Vinyl (Warner Music)
Jamelia - The Collection (EMI)
Josef Suk - Romance (Supraphon)
Liza Minnelli - Finest (EMI)
Macbeth - Gotteskrieger (Mystic Production)
McCreesh/Gabrieli Consort - A Spotless Rose (Universal)
Michael Jackson - The Motown 50 Mixes (Universal)
Neil Young - After The Gold Rush (Remaster) (Warner Music)
Neil Young - Everybody Knows This Is Nowhere (Remaster) (Warner Music)
Neil Young - Harvest (Remaster) (Warner Music)
Neil Young - Neil Young (Remaster) (Warner Music)
New Order - Brotherhood (LP Remaster) (Warner Music)
New Order - Low-Life (LP Remaster) (Warner Music)
New Order - Movement (LP Remaster) (Warner Music)
New Order - Power, Corruption & Lies (LP Remaster) (Warner Music)
New Order - Technique (LP Remaster) (Warner Music)
Různí - Crank High Voltage (EMI)
Různí - Essential Bach (EMI)
Různí - Essential Baroque (EMI)
Různí - Essential Guitar (EMI)
Různí - Essential Mozart (EMI)
Různí - Pop It Rock It (EMI)
Různí - We Are The World (Universal)
The Smiths - Meat Is Murder (LP Remaster) (Warner Music)
The Smiths - Strangeways, Here We Come (LP Remaster) (Warner Music)
The Smiths - The Queen Is Dead (LP Remaster) (Warner Music)
The Smiths - The Smiths (LP Remaster) (Warner Music)
White Wizzard - High Speed Gto (EP) (Mystic Production)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY