Kurtizány z 25. avenue připravují novou desku

10.06.2009 08:01 - Martin Višňa | foto: facebook interpreta

Kurtizány z 25. avenue
© bandzone.cz/kurtizanyz25avenue
Dnes již kultovní rocková úderka Kurtizány z 25. avenue se po delší pauze, zapříčiněné odchodem zpěváka Simona v létě 2006, vrací. Dne 20. června jejich koncertem vyvrcholí Bandzone.cz Fest v Doksech u Máchova jezera, na podzim pak plánují vydat novou desku a odjet klubové turné.

Kurtizány se na scénu vrací ve třech, mikrofon obhospodařuje kytarista a skladatel Tomáš Vartecký. Takto se skupina představila již vloni na festivalu proti výstavbě dálnice Posázavím, kde také prvně zazněla naživo nová píseň "3D". Později vystoupila i na zářijovém veletrhu Muzika 2008, v obou případech však šlo o výjimečné koncerty, na dalším vývoji kapely se pánové dohodli až na nedávném soustředění. "Po návratu domů a několika dnech odtučňovací kůry jsme konečně začali nahrávat novou desku," sdělil Tomáš Vartecký fanouškům na webu skupiny.

Patříte-li k těm, které tato zpráva těší, ale nechcete čekat až na chystané promo turné k desce, můžete koncert Kurtizán (Bandzone.cz) navštívit už 13. června v Hrádku nad Nisou, případně na některém z festivalů. Na výběr máte zmíněný Bandzone.cz Fest, Doupnice Fest, Benátskou noc na Malé Skále, Sázavafest, Trutnov nebo Rock For Church(ill).


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY