Tinchy Stryder potřetí v řadě vládne britskému žebříčku

10.05.2009 22:00 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Britský rapper Tinchy Stryder a jeho "Number 1" drží číslo jedna v UK Chart už třetí týden. Zklamaní jsou znovu La Roux na dvojce, kteří těsně pod vrcholem kempují už celý měsíc. V albech si vítězství překvapivě zopakoval Bob Dylan s deskou "Together Through Life".
Tinchy Stryder ft. N-Dubz - Number 1
© facebook interpreta
Během týdne to vypadalo, že La Roux budou konečně slavit jedničku, ale nedělní výsledky znamenají znovu konec nadějím. Na vrcholu je totiž i nadále Tinchy Stryder s "Number 1". La Roux a "In For The Kill" už měsíc zahřívají dvojku. Jedinou útěchou debutující electropopové dvojici může být fakt, že skladba se už posunula na osmou příčku v pořadí nejprodávanějších singlů roku. Žebříček vedou dvě sklady Lady GaGa.

V desítce a vlastně ani ve zbytku žebříčku se minulý týden nic dramatického nestalo. Dokonce máme v Top 40 jen dvě absolutní novinky. Švédský (momentálně ale v Británii usazený) hudebník Tommy Sparks boduje na čísle 22 s "She's Got Me Dancing". Na klip se můžete podívat níže.

Tommy Sparks - She's Got Me Dancing

Na třicítce je americký teenager Soulja Boy Tellem s "Kiss Me Thru The Phone". Skladba za oceánem boduje v Top 10 a navazuje na úspěchy "Crank That (Soulja Boy)", který v Británii vloni v lednu vybojoval dvojku. Největší posun zaznamenala Miley Cyrus s "Hoedown Throwdown" a to sice o dvanáct příček a je tento týden osmnáctá.

    Top 10 - singly:
  1. Tinchy Stryder feat. N-Dubz - Number 1
  2. La Roux - In For The Kill
  3. Ironik feat. Chipmunk & Elton John - Tiny Dancer (Hold Me Closer)
  4. Calvin Harris - I’m Not Alone
  5. Lady GaGa - Poker Face
  6. Ciara feat. Justin Timberlake - Love Sex Magic
  7. Eminem feat. Charmagne Tripp - We Made You (D)
  8. Lily Allen - Not Fair (D)
  9. A.R. Rahman & Pussycat Dolls feat. Nicole Scherzinger - Jai Ho! (You Are My Destiny) (D)
  10. Beyoncé - Halo

Kompletní singlový žebříček je k vidění zde.

Bob Dylan - Together Through Life
© facebook interpreta
Na čele britského albového žebříčku zůstává Bob Dylan s "Together Through Life". Americká folková legenda prodala v prvním týdnu necelých 43 tisíc kusů, tento týden mu k udržení první příčky nejspíše stačilo i menší číslo. Na dvojku se posunula Lady GaGa s "The Fame", bronz bere Lily Allen za "It’s Not Me, It’s You". (Stejné pořadí je i v seznamu nejprodávanějších desek roku, jen na vrcholu jsou stále Kings Of Leon s "Only By The Night".

Na chvostu první desítky se umístily dvě novinky. Devítku si za album "Fantasy Ride" připíše americká r'n'b zpěvačka Ciara. V Británii zatím byla maximálně na čísle sedmnáct s předchozí deskou "Ciara: The Evolution", debutu "Goodies" se na ostrovech prodalo přes 300 tisíc kusů, ale v žebříčku vyšplhal maximálně na číslo 26.

Na desítce vítáme britského písničkáře Yusufa s jeho novinkou "Road Singer". Dříve vystupoval jako Yusuf Islam a před svojí mediálně ostře sledovanou konverzí k islámu jako Cat Stevens. Pod tímto jménem posbíral sedm Top 10 alb (včetně pěti Top 5 umístění v sedmdesátých letech). Jako Yusuf byl v UK Chart jen jednou - v roce 2006 s "An Other Cup", které dosáhlo na dvacítku.

Třináctka patří novince kapely The Maccabees "Wall Of Arms". Kapela si od umístění svého předloňského debutu polepšila o jedenáct příček. Domácí punkýši Gallows slaví na čísle 20 svůj debut ve čtyřicítce s albem "Grey Britain". Na příčce 25 bodují trochu za očekáváním Horrors s "Primary Colours". Jejich debut skončil o dvanáct příček hůře.

    Top 10 - alba:
  1. Bob Dylan - Together Through Life
  2. Lady GaGa - The Fame
  3. Lily Allen - It’s Not Me, It’s You
  4. Pink - Funhouse
  5. Beyoncé - I Am Sasha Fierce
  6. The Prodigy - Invaders Must Die
  7. The Enemy - Music For The People
  8. Kings Of Leon - Only By The Night
  9. Ciara - Fantasy Ride
  10. Yusuf - Road Singer

Kompletní albový žebříček je k vidění zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY