Xindl X vyráží na turné s Jananas

06.05.2009 07:22 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Xindl X, Jananas
© facebook interpreta
Xindl X (Bandzone.cz) připravil pro své fanoušky další specialitu. Po společných koncertech s Xavierem Baumaxou vystoupí objev loňského roku v rámci Folk Off Tour s hardcore-folkovým seskupením Jananas. Podobně jako při turné s Baumaxou, i s Jananas odehraje hned několik koncertů.

Po vítězstvích na loňské Portě, Zahradě a v soutěži Inkubátor, zažil Xindl X další úspěch, když byl nominován na cenu Anděl v kategorii folk a country. To o Jananas (Bandzone.cz) se toho příliš neví, přestože i oni se účastnili všech zmiňovaných soutěží. Frontmankou Jananasu je zpěvačka a herečka Jana Infeldová, která s Xindlem X spolupracovala i na jeho debutovém albu "Návod ke čtení manuálu". Oba interpreti mají mnoho společného, základem všeho je pak originální pojetí folku, které se absolutně neshoduje s předsudky většinové společnosti.

V rámci turné obě kapely odehrály dva dubnové koncerty v Čechách (9. dubna v Hradci Králové a o dva dny později ve Žďáru nad Sazávou) a chystají tři květnové na Moravě (14. května v Ostravě, 15. května v Krnově a 16. května ve Valašském Meziříčí). Xindl X navíc v polovině turné vystoupí i ve slovenské Nitře.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY