V červenci se do Prahy vrátí Bajofondo

11.04.2009 09:29 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Bajofondo
© facebook interpreta
Co jste dělali přesně před rokem, 10. dubna 2008? Že jste čekali v davu před Lucerna Music Barem a doufali jste, že se dostanete na koncert jihoamerických Bajofondo? A že to nevyšlo? Pak pro vás máme potěšující zprávu, Gustavo Santaolalla si chce se svými Bajofondo opět zahrát v Praze - 21. července vystoupí opět v Lucerna Music Baru.

A kdo že jsou ti Bajofondo? Skupina vynikajících muzikantů z Argentiny a Urugaye, kteří hrají hudbu Ria de la Plata, oblast kolem řeky, která tyto umělce spojuje. Nedá se jednoduše popsat a zaškatulkovat. Z počatku byla popisovaná jako "electronica tango", Gustavo Santaolalla se proti tomuto označení ale ohrazuje: "Označení electronica tango se nám nelíbí, protože si myslíme, že to, co děláme, není ani tango, ani elektronická hudba. Jsme přesvědčeni, že tvoříme hudbu Ria de la Plata." Jejich živá vystoupení jsou vždy senzací všude, kde se objeví. Na svém kontě mají ale také několik Oscarů za filmovou hudbu. Tu mohou diváci znát například z filmů "Amores Perros", "Zkrocená hora" nebo "21 gramů".

Vstupenky na koncert jsou k zakoupení v sítích Ticketpro, Ticketstream a Ticketportal a v pokladně Lucerna Music Baru za 430 Kč + poplatky, na místě za 530 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY