Už i americký žebříček se sklání před Lady GaGa

02.04.2009 14:49 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

I druhý singl Lady GaGa "Poker Face" doputoval do čela amerického singlového žebříčku. V albech se na vrcholu překvapivě ohřívá kompilace "Now 30", soundtrack k filmu s Hannah Montana neboli Miley Cyrus vybojoval jen číslo dvě, debutující Keri Hilson je čtvrtá.
Lady GaGa - Poker Face
© facebook interpreta
Na vrchol amerického singlového žebříčku doputovala Lady GaGa s "Poker Face". Skladba, která ovládla žebříčky v Evropě, se jedničky dočkala po dvou měsících cesty vzhůru. GaGa tak zopakovala úspěch svého prvního siglu "Just Dance" a stala se teprve čtvrtou zpěvačkou v posledním čtvrtstoletí, která dostala na vrchol Hot 100 své první dva singly. Dalšími interpretkami jsou Christina Aguilera, Mariah Carey a Tiffany. Flo Rida klesá s "Right Round" na dvojku, jeho druhý singl "Suger" už ale vstoupil do Top 20. Bronz si drží Soulja Boy Tell'Em s "Kiss Me Thru The Phone". Zatím nejvyššího umístění dosáhl Jamie Foxx s "Blame It", který se vytáhl na číslo pět. Desítka vítá Ciaru a její novinku "Love Sex Magic". Zpěvačka slaví svůj šestý Top 10 hit, první od roku 2006, kdy bodovala s "Get Up". Na hit se můžete podívat níže.

Ve druhé padesátce podle očekávání bodují skladby ze soundtracku k filmu "Hannah Montana", mezi ně se připletl třeba nový singl Keri Hilson "Knock You Down" nebo Papa Roach, kteří se díky "Lifeline" dočkali hitu v Hot 100 po dvou letech.

    Top 10 - singly:
  1. Lady GaGa - Poker Face
  2. Flo Rida - Right Round
  3. Souljah Boy - Kiss Me Thru The Phone
  4. T.I. ft. Justin Timberlake - Dead And Gone
  5. Jamie Foxx - Blame It
  6. The All-American Rejects - Gives You Hell
  7. Kelly Clarkson - My Life Would Suck Without You
  8. Miley Cyrus - The Climb
  9. Lady GaGa - Just Dance EP
  10. Ciara ft. Justin Timberlake - Love Sex Magic

Různí - Now 30
© facebook interpreta
Americký albový žebříček vzaly útokem novinky, žádné vysoké prodeje ale nepřišly. Vedení se ujímá hitový výběr "Now 30", kterého se prodalo 146 tisíc. Trochu překvapivě porazil Disneyho soundtrack "Hannah Montana: The Movie" s několika novými písněmi od Miley Cyrus. Očekávaný trhák prodal jen 139 tisíc kusů (což je dvakrát tak méně, než se prodalo hudby k televiznímu seriálu) a musí se spokojit s dvojkou. I na trojce je kompilace - drží se na ní hudba z upírského emo filmu "Twilight". Po více než roce a půl se vydání debutové desky dočkala Keri Hilson. Chráněnkyně Timbalanda prodala svého "In A Perfect World..." 94 tisíc kusů, což je určitě také méně, než se očekávalo a patří jí čtvrté místo. Na pětku klesla z jedničky Kelly Clarkson s "All I Ever Wanted".

Další novinky se poskládaly mezi osmičku a jedenáctku. Nejvýše z nich bodují Papa Roach s "Metamorphosis" a je to pro ně po sedmi letech znovu návrat do Top 10. Rapper Jim Jones dostal na devítku "Pray IV Reign", country zpěvačka Martina McBride je s "Shine" desátá a metalisté Mastodon berou za "Crack The Skye" jedenáctku. Zatímco Jones i McBride si ve srovnání s předchozími deskami pohoršili, Mastodon slaví nejlepší umístění v kariéře.

Rockeři Blue October jsou s "Approaching Normal" třináctí, rapper Slim Thug boduje s "Boss Of All Bosses" na patnáctce, za ním je John Rich z Big & Rich se sólovkou "Son Of A Preacher Man" a jeho country objev Eric Church s "Carolina". Dvacítku uzavírá řecký new age klávesista Yanni, který se díky "Voices" a péči Disneyho vrací do Top 20 po devíti letech.

Reedice "Ten" od Pearl Jam se prodalo 60 tisíc a deska by se byla umístila na čísle šest, kdyby to pravidla Billboardu dovolovala. Takhle se musí spokojit s číslem jedna na Catalog Albums. Za týden svedou o číslo jedna souboj Prince, Flo Rida a Keith Urban, když průběžné výsledky dávají větší šance prvnímu jmenovanému.

    Top 10 - alba:
  1. Různí - NOW 30
  2. Různí - Hannah Montana: The Movie (OST)
  3. Různí - Twilight (OST)
  4. Keri Hilson - In A Perfect World...
  5. Kelly Clarkson - All I Ever Wanted
  6. U2 - No Line On The Horizon
  7. Lady GaGa - The Fame
  8. Papa Roach - Metamorphosis
  9. Jim Jones - Pray IV Reign
  10. Martina McBride - Shine

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY