Let's Talk About Fashion? Push It!

23.03.2009 00:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Tonya Graves je výraznou tváří na naší scéně a dávno přestalo platit, že je jen členkou Monkey Business, pryč jsou časy s Liquid Harmony. Nyní je hlavní tváří The Stylists, kteří věrni svému jménu servírují disko smršť v "Passion Is A Fashion". Éra této hudby nevymřela, má nové aspiranty s hříšnými úmysly.
8/10

The Stylists - Passion Is A Fashion

Skladby: Step By Step, Station To Station, Don't Kid Yourself, The Symbol, Juice, Ecstasy, Passion Is A Fashion, Tokyo Night, Fashion Pack, Talking, Who Is In..., The Symbol (Steve Morell White Stars Remix), Station To Station (Digital Amadeus Remix)
Vydáno: 21.3.2009
Celkový čas: 46:33
Vydavatel: X Production
"Passion Is A Fashion" má své kořeny hluboce zakopané. V druhé polovině sedmdesátých let frčel tzv. "the sound of Münich": ve středu pozornosti byla Donna Summer s Giorgio Moroderem (třeba "I Feel Love"), disko tehdy zažívalo velké úspěchy, Kraftwerk pumpovali své první experimenty s elektronikou a do toho všeho se přiřítila se svým třetím albem "Never Trust A Pretty Face" Amanda Lear. Slavné studio Studio 54 bylo v rozkvětu, taneční gay parties frčely na každém rohu a Village People způsobili s "Y.M.C.A." mánii. Pak přišel Vince Clarke se svým projektem Yazoo a vše završili Eurythmics s výrazově nepřekonatelnou Annie Lennox.

"Fashion Pack" ze zmíněné desky Amandy Lear byla hymnou Studia 54 a The Stylists (BandZone.cz) ji neváhali předělat na svůj debut "Passion Is A Fashion". Moimir Papalescu již asi nikoho nezaskočí, jeho láska ke starým analogovým mašinkám se projevuje i zde. Zvuková exhibice má šmrnc a jasně rozpoznatelné stylové proporce, taneční beaty a Petr Venkrbec vedle toho všeho s přehledem skotačí se svým ságem. Texty jsou výhradní zásluhou Tonyi Graves (jedinou výjimkou je "The Symbol", tam svou trochou přispěl Francis Scott Key), její hlas způsobuje žraločí útok na všechny sféry vnímání; po svém se zhostila role Annie z Eurythmics, vřele doporučuji vyhrabat jejich první alba.

Zmíněná "The Symbol" je postavena na rytmu z megahitu "Push It" Salt-N-Pepa a je tím pravým ořechovým, v tento moment totiž naplno sklouznete do sevření The Stylists. Ti s přehledem servírují electro s retro vlivy, diskem a soulovým pudrem, ten nanáší právě Tonya. Titulní skladba alba a "Tokyo Night" jsou jasné hity, ubrání plynu přichází až v poklidně načechrané krásce "Talking". Kamarád Steve Morell a Digital Amadeus svými remixy v závěru drží formu, zbytečně tak neutíkají do jiných oblastí elektroniky. "Passion Is A Fashion" má v sobě svůj vlastní život, ten ale není jen krátkou improvizací v životě hlavních aktérů. Tato trojice se na živé hraní rozšíří a nabídne energii, která tu probleskne s každou otočkou disko koule.

The Stylists vyžadují zkraje větší pozornost, když jim však přijdete na kloub a odhodíte všechny chmury a zábrany, budete se skvěle bavit a propotíte nejedno triko. "Passion Is A Fashion" je tanečně nabitá deska a k tomu i módně sladěná s trendy a skrytou vášní.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY