Flashback muchlování s peřinou

12.03.2009 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Aran Epochal se vrhnul do splitů, kolaborací nevšedního druhu. S každým účastníkem natočil skladby tak, že si jejich výslednou tvář vzájemně ovlivňovali. Sporto se takové výzvy nezalekli, dvojice skladeb "Nacochatu" a "Neklanka" potěší ucho a sběratel klasických vinylů doplní do sbírky malý černý kotouček.
7/10

Sporto / Aran Epochal - Nacochatu / Neklanka

Skladby: A: Sporto - Nacochatu
B: Aran Epochal - Neklanka
Vydáno: prosinec 2008
Celkový čas: 6:27
Vydavatel: Starcastic
Asi už jsem staromilec, ale poslední dobou ujíždím na kupování klasických desek. Limitované edice na sto osmdesáti nebo dvou set gramových vinylech obohacují mou kolekci. Mám rád, když dosedne přenoska a ozvou se staré známé zvuky, které za okamžik ustanou a teprve pak začne hrát hudba. Ani mi nevadí, že v půlce je potřeba vstát a desku otočit. A je fajn, že i u nás na tomto krásném nosiči vycházejí zajímavé věci.

Série splitů, kterými Aran Epochal a výsledek je hoden toho, abych si ho umístil do své sbírky.

Určitě to znáte: ráno se plazíte z postele a hlavou vám zmítají všelijaké mrákoty. Byt je prázdný a vy se snažíte si utřídit, co se všechno dělo na včerejší zběsilé jízdě s přáteli. Také chcete rozlousknout, jak to bylo s tou blondýnkou, která na vás mrkala od vedlejšího stolu. Šátráte po mobilu, zda tam náhodou není její číslo nebo esemeska od ní. Chce se vám vrátit do rozestlané postele a nechat problémy řešit někoho jiného. Rady mají jak Sporto, tak Aran Epochal.

Obě písničky mají špendlíkem uchycený kabátek, plandající mezi popem, akustikou a elektronikou. Je to celé líbivé, navíc Sporto v českém znění fungují výtečně. Zkrátka Aran Epochal vymyslel zajímavou sérii releasů, takový split se protáčí jedna báseň.

PS: Kdo oželí vydání na vinylovém singlu, i když s krásným obalem s momentkou od Sofii, může zdarma po registraci stahovat na tomto místě.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY