To nejpomalejší od Boney M.

17.12.2000 12:57 - Honza Balušek | foto: facebook interpreta

Boney M. přicházejí s dalším výběrem svých hitů, tentokrát v pomalém tempu.
3/10

Boney M. - Their Most Beautiful Ballads

Skladby: The Carnival Is Over, El Lute, Somewhere In The World, Where Did You Go, 10.000 Lightyears, Still I Am Sad, Heart Of Gold, Jimmy, Consuela Biaz, Goodbye My Friend, I'm Born Again, Sad Movies, Time To Remember, Ribbons Of Blue, When A Child Is Born, Little Drummer Boy, Mary's Boy Child, Two Of Us, My Cherie Amor, Boat On The River

Kupte si výběr Boney M. Their Most Beautiful Ballads za skvělých 488,- Kč na CD nebo za 281,- Kč na kazetě!

Celkový čas: 76:13
Mám takový pocit, že nejrůznější výběry Boney M. budou vycházet asi ještě mnoho let. Jen na AlbumCity jsem různých kompilací našel více než deset a nedávno se k nim přidala další - jmenuje se "Their Most Beautiful Ballads".

Jak už název napovídá, jedná se o výběr pomalých skladeb této kapely či spíše projektu, ale nic samozřejmě není takové, jak se zdá. Těžko se totiž najde kapela, která by za svou kariéru našla dvacet skvělých balad, stejně tak u Boney M. by spíš titul měl být "Jejich všechny balady a pár rychlejších skladeb, aby deska byla dost dlouhá". Narozdíl od mých starších kolegů a známých, kteří Boney M. považují za ty největší s...y své doby, mě období jejich slávy naprosto minulo, takže se mi jejich známé hity docela líbí a docela bez problémů si je i prozpěvuji. Problém je trošku v tom, že na této desce těch hitů zrovna moc není. Občas se objeví nějaká známější melodie (promoverze obsahuje navíc třeba "Rivers of Babylon", což je také příklad ne zrovna pomalé skladby), ale protože jsou na albu pravděpodobně poskládány všechny balady, co Boney M. kdy natočili, hitových nápadů moc nemají.

Těžko takovou desku hodnotit. Je jasné, že umělecké kvality ani potenciál nemá žádné, na druhé straně se dá bez problémů poslouchat jako podkres a neprudí. Ale vydávat další ze série výběrů z tvorby Boney M. mi přijde poněkud podivné, zvláště když se skladby buď opakují nebo se jedná o sbírku všeho z určité oblasti, co kdy natočili, jako v tomto případě.

CD k recenzi poskytla firma BMG.

Album: Boney M. - Their Most Beautiful Ballads
Hodnocení: 3/10
Celkový čas: 76:13
Skladby: The Carnival Is Over, El Lute, Somewhere In The World, Where Did You Go, 10.000 Lightyears, Still I Am Sad, Heart Of Gold, Jimmy, Consuela Biaz, Goodbye My Friend, I'm Born Again, Sad Movies, Time To


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY