Sto zvířat vypráví své postelové scény

06.03.2009 15:39 - Lukáš Benda | foto: facebook interpreta

Sto zvířat
© facebook interpreta
Formace Sto zvířat zažívá plodné období. Svým fanouškům na podzim loňského roku naservírovala EP "Biják", desítky koncertů a nyní pro ně vychází sedmé studiové album s názvem "Postelový scény". Zatímco předloňské "Rozptýlení pro pozůstalé" zůstalo - navzdory zisku Anděla - poněkud za očekáváním, nyní se kapela vzdala ponurých textů a vrací se k veselejším tématům. Navíc se pustila, jak název alba napovídá, i do intimních partií lidské duše.

Po sedmnácti letech existence prošla předloni skupina výraznou obměnou, když od Zvířat odešel jejich hlavní symbol, zpěvák a kytarista Petr Ostrouchov a naopak do zvěřince zavítali trumpetista Pavel Herzog, kytarista Jan Beruška Šobr a bubeník Miki Nop. V této sestavě vznikalo minulé i aktuální album.

"Postelový scény" se natáčely od června do prosince loňského roku ve studiu Sono a na desce lze zaslechnout kromě tradičních rytmů ska a reggae také swing. Album je navíc okořeněno i příjemnými hlasy vokalistek. Samotný křest proběhne 8. a 9. dubna v Roxy, kapela však na turné k "Postelovým scénám" vyrazila již v průběhu minulého týdne.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY