Tuzemské hitparády jsou stále beze změny

21.01.2009 22:18 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Také třetí vydání prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI v tomto roce nabízí na pozici nejhranější skladby Martinovu partu Coldplay. A jelikož v obchodech vládne opět Michal Horáček, je jasné, že na změny si budeme muset počkat o další týden déle.
Německou ekonomiku má pořádná krize srazit co nevidět, ale tuzemská rádia a obchody už skolila dávno. Ani tento týden se nám na bednách nezměnilo zhola nic.

Coldplay - Viva La Vida
© facebook interpreta
RÁDIA - Od počátku nového roku vládnou našim rádiím Coldplay a ani tento týden na tom nic nemění. Stejně jako se nemění pořadí v jejich závěsu - stříbro bere pan Kryštof a bronz Katy Perry. Jedinou změnou, která se v novém roce za tři týdny udála v první šestce, je až výměna Akona a Gabrielly Cilmi na čtvrtém / pátém místě. Ha, zdá se, že se rádia rozhodla zariskovat... V první desítce najdeme tento týden jedinou novou tvář, patří rapperovi jménem Big Ali za singl "Live Your Life". Za špatný konec to naopak vzal seveřan Eric Prydz, který z devítky padá na čtrnáctku. Pokud budeme soudit podle kvantity, nikoli dle kvality, pak potěší alespoň tři novinky. Nejvýše, byť jen o jednu příčku, doskočilo australské dívčí duo The Veronicas s peckou "Untouched" (číslo šedesát sedm), za zády se holkám usadila Alesha Dixon s kritikou "Boys Do Nothing" a na šestadevadesátce debutuje skladba "Cuando (Floresca el chuno)" Toma Pulseho.

Top 10 - rádia:
  1. Coldplay - Viva la Vida
  2. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  3. Katy Perry - Hot N Cold
  4. Akon - Right Now (Na, na, na)
  5. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  6. Tereza Kerndlová - Anděl
  7. Big Ali - Hit The Floor
  8. T.I. - Live Your Life
  9. Amy Macdonald - This Is The Life
  10. Pink - So What

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Obchody jsou na změny tradičně trochu bohatší, ale není to ani na letmý úsměv. První trojka je v roce 2009 stejně jako v rádiích pevná a stabilní, tedy od zlata Horáček, "Mamma Mia!" a pan Kryštof ve Státní opeře. Zbytek žebříčku nabízí jen drobná "vylepšení". Do vyšší společnosti se nám tak například vrací Ewa Farna, která z poslední jedenáctky vykouzlila příjemnou čtyřku, a dobrý týden si mohou zapsat také AC/DC, kteří si polepšili z desítky na pětku. A aby těch rockových jmen z dávné minulosti nebylo málo, do toptenu se vrací také Guns N' Roses s "Chinese Democracy". Krátkou slámku drží na jedenáctce na osmu již jen vzpomínající Enya a také minulé pátá, aktuálně již sedmatřicátá Yvonne Sánchez. Jedinou "novinkou", která zabodovala v první padesátce, je placka "Nejsem gladiátor" Václava Neckáře - zase jednou název, který vidí věci přesně tak, jak jsou... Padla. Příští týden se nad snad zajímavějšími žebříčky těším na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Kryštof - Kryštof v opeře
  4. AC/DC - Black Ice
  5. Ewa Farna - Blíž ke hvězdám (DVD + CD)
  6. Jiří Korn - Zlatá kolekce + DVD
  7. Lucie Vondráčková - Fénix
  8. Kabát - Corrida 2007: Live DVD
  9. Marek Ztracený - Ztrácíš
  10. Guns N' Roses - Chinese Democracy

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 3. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY