Obálka prvního letošního Reportu patří Monkey Business

20.01.2009 08:15 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Report 1-2/09
© facebook interpreta
NA TITULCE MONKEY BUSINESS, UVNITŘ ROZHOVORY S INÉ KAFE, GLENEM HUGHESEM NEBO STRANGLERS, PŘEHLED NEJOČEKÁVANĚJŠÍCH ALB, SLAVNÉ COMEBACKY ČI SERIÁL O HISTORII METALU. PŘÍLOHAMI JSOU CD "BEST OF 08" A ALBUM CALATHEA.

Z obsahu:

NEJ ALBA 2009
Co nás čeká a nemine v tomto roce? Které skupiny a interpreti vydají nové album? Nahlédněte do release plánů hvězd.

INÉ KAFE
Jedna z posledních příležitostí rozloučit se s punkovou formací Iné Kafe, jejíž šéf Vratko se rozhodl dát před hudbou přednost kariéře dopravního pilota...

MONKEY BUSINESS
Exkluzivní reportáž ze dne a noci strávené s těmito "kejklíři" připravila Martina Moudrá, která byla i u natáčení nového klipu, zákulisních příprav a na koncertě v Lucerně. Nechybí ani rozhovor s Matějem Ruppertem o nové desce a spolupráci se světovými stars.

GLENN HUGHES
Vyhnout se Deep Purple v rozhovoru s tímto borcem dost dobře nejde, vždyť s nimi v sedmdesátých let natočil tři zásadní alba. Chlapík, jehož zápisy do rockové historie by vydaly na román, však nežije z minulosti. Těšme se na jeho koncert na Žebříku, kde jej doprovodí speciální "czech allstars band".

THE STRANGLERS
Jedna z nejvlivnějších kapel punkového hnutí - a přitom jedna z nejméně doceněných. The Stranglers jsou plní protikladů - pohovořit si s jejich leaderem byla pro Janu Kománkovou velká výzva.

MAX CAVALERA
Někdejší frontman Sepultury a guru tvrdého rocku v Latinské Americe žije v USA. Díky svým projektům ale stále zůstává klíčovou postavou metalového undergroundu. Víc vám na něj prozradí Karel Veselý.

SERIÁL TA NAŠE METALOMÁNIE
Osvíceni tzv. novou vlnou britského heavy metalu počali tuzemští muzikanti kout železo. Jenže v zemi, kde klacky pod nohy padaly i zastřeným hlasům Schelingera a Kratochvílové, vrzání Plastiků či extravaganci Pražského výběru, bylo prosazení vlasatců s burácejícími kytarami úkolem přetěžkým...

JAN BUDAŘ
Na letošek v rukávu spoustu plánů. Koncerty s ansámblem Eliščin band, ale i filmové projekty. Pustili jsme mu několik ukázek z alb recenzovaných v tomto dvojčísle a zaznamenali jeho vtipné reakce.

LIVE: I AM X, Tindersticks, Iva Frühlingová, Alice Cooper, Kryštof
ROZHOVORY: Iné Kafe, Calathea, Monkey Business, Glen Hughes, Stranglers, DJ Neo, Čistychov
TÉMA: Comebacky
BUBÁK: Max Cavalera
SMRT: Isaac Hayes
FRESH ENERGY: Charlie Straight
NA CESTÁCH: Belfast
UCHO: Jan Budař
SLOUPKY: Honza Křížek, D.A.Rodriguez, Roman Lipčík, Ondřej Bezr, Jan "Visací" Haubert, Tadeáš Haager, Jana Kománková, Honza a Matěj Homolové
6 x SOUTĚŽ o nejnovější CD a DVD

Recenze CD, DVD, PC her, knih, webů, filmové premiéry, hudební TV tipy, clubbing, drogová poradna, fotoreport, technologie, MP3 paráda, multimedia, bazar
ŽEBŘÍK - redakční tipy, hlasování a pozvánka na slavnostní vyhlášení 6. března v Plzni

CD přílohy:

SOUNDCZECH 21 - BEST OF 2008
Výběr toho nejpodstatnějšího, co loni na naší scéně vzniklo. Průlet alby minulého roku můžete využít i jako pomůcku při hlasování do ankety Žebřík, jejíž první kolo končí už 31. ledna.

DAN BÁRTA, SUPPORT LESBIENS, CLOU, KATARÍNA KNECHTOVÁ,
NICELAND, MAREK ZTRACENÝ, GIPSY.CZ , DJ WICH, STO ZVÍŘAT, BRATŘI EBENOVÉ, KRYŠTOF, LENKA DUSILOVÁ, 100°C, TOXIQUE, KAMIL STŘIHAVKA, OHM SQUARE, ANETA LANGEROVÁ, FANÁNEK.

CALATHEA - HOTEL LONELINESS
Třetí album této ambiciózní liberecké formace, plné nápaditých temných riffů a melancholických melodií, podaných osobitým ženským vokálem, vychází výhradně u tohoto vydání REPORTu!

NEJČTENĚJŠÍ HUDEBNÍ ČASOPIS + 2 CD ZDARMA.

Více info a ukázky z CD na www.ireport.cz.

Akce: Lahev Captain Morgan pro každého předplatitele!


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY