Coldplay uhájili tuzemskou rádiovou jedničku

14.01.2009 20:03 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Pohled na druhý letošní žebříček nejhranějších skladeb v tuzemských rádiích nabízí jedno smutné zjištění - až do devátého jména zůstalo vše při starém. A jelikož se obchody také ke změnám nevyhecovaly, i druhý týden roku 2009 prožijeme pod vládou Coldplay a Michala Horáčka.
Ti, ke kterým ostatní vzhlíží, mají jít vždy příkladem, říká se. A tak s plynem jako první začala šetřit tuzemská rádia. Vypnula topení, zamkla studia a nahodila repeat prvního lednového týdne, ať v těch krabičkách na "hity" nemáme úplně ticho, že...

Coldplay - Viva La Vida
© facebook interpreta
RÁDIA - Prvních osm jmen nám zůstalo v aktuálním žebříčku nejhranějších tuzemských skladeb v naprosto nezměněném pořadí. Na bedně nejlepších se nám tedy stejně jako minulý týden zlatem třpytí Coldplay s netančícím panem Kryštofem a horkochladnou Katy Perry v závěsu. První kosmetickou úpravou je až líný krok švédského DJe a producenta Erica Prydze z desítky na devítku, na jehož místě si návrat do nejvyšší společnosti vychutnává rapper T.I. se singlem "Live Your Life". Naopak peška má v tomto ohledu mladá hvězdička stříbrného plátna Miley Cyrus, která putuje z devítky na dvanáctku. Na změny extrémně chudý týden podtrhuje i osamocenost nejvyšší novinky týdne, kterou je skladba "Ty jsi jako já" seskupení Óčko Allstars.

Top 10 - rádia:
  1. Coldplay - Viva la Vida
  2. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  3. Katy Perry - Hot N' Cold
  4. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  5. Akon - Right Now (Na, na, na)
  6. Tereza Kerndlová - Anděl
  7. Amy Macdonald - This Is The Life
  8. Pink - So What
  9. Eric Prydz - Pjanoo
  10. T.I. - Live Your Life

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Prodejní žebříček v podstatě reflektuje situaci v rádiích. První trojka je zcela beze změny, tedy "Ohrožený druh" Michala Horáčka je již poosmé v řadě na absolutním vrcholu, stříbro bere muzikál "Mamma Mia!" a bronz návštěva pana Kryštofa ve Státní opeře. Na čtyřku se z jedenáctky posunul Kabát s živým podáním své "Corridy", ale větší comeback prožívá Yvonne Sanchez, jejíž deska "My Garden" se do desítky vrací po dlouhých jedenácti týdnech až z jedenačtyřicátého místa. O poslední návrat se postarala Enya, jejíž zimní placka obsadila osmou příčku. Do desítky se tento týden nevešli Ewa Farna, Guns N' Roses a Metallica. Stejně jako v rádiích se dostalo jen na jedinou novinku - na třiačtyřicítce debutuje "Respectmaja" skupiny Nightwork, čímž jsou dnešní chudé hitparády u konce... Za týden se těším na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Kryštof - Kryštof v opeře
  4. Kabát - Corrida 2007: Live DVD
  5. Yvonne Sanchez - My Garden
  6. Marek Ztracený - Ztrácíš
  7. Lucie Vondráčková - Fénix
  8. Enya - And Winter Came
  9. Jiří Korn - Zlatá kolekce + DVD
  10. AC/DC - Black Ice

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 2. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY