Nové desky pro 3. týden

18.01.2009 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Hudební vydavatelství nám zřejmě lehce zamrzla, a tak musíme vzít zavděk zatím jen hrstkou novinek. Jazzoví příznivci zajásají nad Jane Monheit, elektropopoví nad tím, že k nám konečně dorazila Kerli, metaloví hned z pětice nových přírůstků a souloví se budou radovat z deluxe edice debutu Duffy.
Pokud se v pondělí 19. ledna vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Jane Monheit - The Lovers, The Dreamers And Me (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: jazz

Jane Monheit - The Lovers, The Dreamers And Me
Americká jazzová zpěvačka Jane Monheit se vyloupla vzápětí po velkém úspěchu Norah Jones a od té doby již pravidelně vydává svá CD, dokonce častěji než její slavnější kolegyně. Její novinka je ale trošku jiná. Jane Monheit se rozhodla, že album "The Lovers, The Dreamers And Me" bude jazzově pestrobarevné, a tak čerpala hudbu z různých stylů a od různých autorů. Pod melodiemi jsou podepsány jednak legendy žánru jako Cole Porter či Leonard Bernstein, na druhé straně současní skladatelé v čele s Fionou Apple, Corrine Bailey Rae nebo Paulem Simonem. Album, jehož podstatnou část uslyšíte v krátkých ukázkách na jejích stránkách, nahrála s muzikanty, kteří ji již dlouhou dobu doprovázejí na koncertech. K nim se ale přidala řada dalších hudebníků jako kytarista Peter Bernstein, vibrafonista Stefon Harris, akordeonista Gil Goldstein a další.


Kreator - Hordes Of Chaos (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: thrash metal

Kreator - Hordes Of Chaos
Legendární němečtí thrasheři Kreator připravili podle svých slov nejorganičtější album ve své diskografii. "Hordes Of Chaos" přináší deset nových skladeb ve třech různých edicích. Kromě standardní verze se do obchodů dostane také luxusní balíček obohacený o DVD s dokumentem, dvěma videozáznamy a promo klipem k titulní skladbě desky. Poslední edice pro ty nejnáročnější bude obsahovat kromě CD a DVD ještě knihu. LP verze nahrávky bude zabalena v graficky jiném obalu. MySpace.com kapely nabízí k poslechu několik nových písní. Naživo pak budou mít čeští fanoušci šanci 15. února na koncertu ve Zlíně v Masters Of Rock Café. Kromě nich zde zahrají také metalcoreoví Caliban, folkmetaloví Eluveitie a mladá metalová formace Emergency Gate.


Kerli - Love Is Dead (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock / pop / elektronika

Kerli - Love Is Dead
Dobrá věc se podařila. Po více jak půl roce od vydání v USA se k nám dostává debutové album "Love Is Dead" estonské zpěvačky Kerli. A nebýt The Rasmus, zřejmě by se tak vůbec nestalo. Ovšem díky tomu, že si ji právě zmíněná finská partička doveze jako předskokana svého pražského koncertu, budeme možnost si toto CD koupit i v českých obchodech. Kerli bývá přirovnávána k mixu Avril Lavigne, Björk a zároveň jsou jejími vzory Anouk, Joni Mitchell či Janis Joplin. Z toho všeho vzniká poměrně temná a depresivní směsice rocku, popu a elektroniky. Co konkrétního si pod tím představit, zjistíte například na jejím MySpace.com.


Sirenia - 13th Floor (M.A.B. Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: gothic metal

Sirenia - 13th Floor
Mladá norská kapela Sirenia vydává své čtvrté řadové album a první se zpěvačkou Ailyn, vítězkou španělské verze soutěže X Factor. Nástupce dva roky starého díla "Nine Destinies And A Downfall" obsahuje dvanáct skladeb včetně tří bonusových kousků. Jako první ochutnávku vybrala kapela skladbu "The Path To Decay", ke které natočila i videoklip. Některé nahrávky z nového alba si společně se singlem a klipem můžete poslechnout a prohlédnout na MySpace.com skupiny. Na webu gothenburgmetaltv.com se můžete podívat na záznam z příprav videoklipu.


Duffy - Rockferry (Deluxe Edition) (Universal)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: soul / pop

Duffy - Rockferry (Deluxe Edition)
Duffy za poslední rok udělala se svým debutem pořádnou díru do světa. Prorazila na všech kontinentech, alba "Rockferry" prodala přes čtyři a půl milionu kusů, do rádií procpala hned čtyři singly a v neposlední řadě si vysloužila několik nominací na různé hudební ceny včetně trojice Grammy. Na tento rok chystá Duffy druhou desku, ale aby zatím nějak zabavila své příznivce, vydává deluxe edici debutu. Ta oproti klasické verzi s sebou nese druhý disk se sedmi novými písničkami. "Rockferry (Deluxe Edition)" již reprezentuje nový singl "Rain On Your Parade", který s další novinkou "Fool For You" naleznete na MySpace.com profilu Duffy.


Tall Stories - Skyscraper (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: rock

Tall Stories - Skyscraper
Formace Tall Stories vydala své první album v roce 1991. Za mikrofonem v té době stál Steve Augeri. Po dlouhé odmlce a reunionu, který následoval po zpěvákově odchodu od slavné americké kapely Journey, se Tall Stories vrací s novým řadovým CD. Jejich v pořadí druhá deska "Skyscraper", opět se Stevem Augerim v čele kapely, obsahuje třináct skladeb včetně evropského bonusu. Posluchači v písních naleznou vlivy U2 a Led Zeppelin. Album má být tak pestré, jako jsou hudební chutě všech muzikantů. Tento přístup byl vždy hlavní devizou Tall Stories.


Thomas Newman - Revolutionary Road (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Thomas Newman - Revolutionary Road (soundtrack)
Aktuální filmový počin držitele Oscara za "Americkou krásu" Sama Mendese "Revolution Road" spojil opět po čase dohromady hvězdy filmového megahitu "Titanic" Kate Winslet a Leonarda DiCapria. Drama o vyšších cílech již hojně sbírá nominace na nejrůznějších ceny a zmíněná Kate Winslet bere většinou za svůj výkon i vítězství včetně Zlatého Glóbu. Hudbu dostal na starost, stejně jako v případě "Americké krásy", Thomas Newman, oceněný jak Grammy, tak Oscarem. Soundtrack je z velké části instrumentální, ale nalezete na něm i několik zpívaných skladeb. O ty se postarali The Ravens, The Orioles a The Ink Spots. Krátké ukázky všech skladeb nabízejí stránky vydavatelství Nonesuch.


Vision Divine - 9 Degrees West Of The Moon (Mystic production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Vision Divine - 9 Degrees West Of The Moon
Temperamentní Italové Vision Divine nahráli po dvou letech novou řadovou desku. Tato novinka je pro vývoj Vision Divine velmi důležitá, protože se do kapely po pěti letech vrátil zpěvák Fabio Lione (známý také z Rhapsody Of Fire). Produkci novinky svěřili muzikanti do rukou bývalému kytaristovi Stratovarius Timu Tolkkimu. Společně dali dohromady jedenáct skladeb včetně jednoho bonusu, některé z nich si můžete poslechnout na MySpace.com profilu kapely. Muzikanti nyní bookují termíny pro velké světové turné s koncerty v Asii, Jižní Americe a možná i v Evropě.


Carter Burwell - Twilight (soundtrack) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: filmová hudba

Carter Burwell - Twilight (soundtrack)
Další filmový hit "Twilight", který u nás poběží pod názvem "Stmívání", vypráví příběh o dívce, která se zamiluje do upíra. Tedy něco jako fantasy-hororová růžová knihovna. K filmu již existují dva soundtracky - jeden čistě instrumentální a jeden písničkový. První z nich má na svědomí Carter Burwell, který napsal hudbu k "Hamletovi" či "Conspiracy Theory". Na tom druhém se sešly pochopitelně písničky, jež ve filmu zazněly, například od Paramore, Linkin Park, Iron & Wire či Muse. Několik skladeb zní na MySpace.com tohoto soundtracku.


New Black - The New Black (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy rock

New Black - The New Black
Nová německá kapela The New Black se na svém debutovém albu rozhodla prozkoumat neotřelé oblasti rockové hudby a nahrála svůj stejnojmenný debut, charakterizovaný jako skřížení Black Label Society s Nickelback. Formaci tvoří zpěvák Fludid, kytaristé Christof Leim a Fabian Schwarz, baskytarista Günt a bubeník Chris Weiß. Čtenáři je však budou znát více jako členy kapel Sinner, Runamok, Abandoned nebo MCF. Deska "The New Black" se sestává z třinácti skladeb a jedné předělávky. Na jejich MySpace.com si můžete poslechnout několik písní.


Dále vychází:

Deep Purple - Stormbringer (Remastered) (EMI)
Ilona Csáková - Gold/Forza (EMI)
Michael Schenker - Michael Schenkenk (EMI)
Michael Schenker - Msg (EMI)
Michael Schenker - One Night At Budo (EMI)
Olympic - Bigbít / Zlatá edice (Supraphon)
Petr Muk - Gold/Forza (EMI)
Places Of Power - Now Is The Hour (Mystic Production)
Rage - Carved In Stone + Gib Dich Nie Auf-EP (Warner Music)
Rangers - Zlate Hity (Universal)
Různí - Fresh 2009 (Universal)
Ufo - Mechanix (EMI)
Ufo - No Place To Run (EMI)
Ufo - The Wild The Willing And The Innoc (EMI)
Uli Jon Roth And Electric Sun - Beyond (EMI)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY