Beyoncé strávila v USA Vánoce na čísle jedna

26.12.2008 20:08 - Karel Veselý | foto: facebook interpreta

Ani Vánoce nezměnily nic na tom, že americké žebříčky mají znovu stejné vítěze - Beyoncé v singlech a Taylor Swift v albech. Zatímco "Single Ladies (Put A Ring On It)" těží z konzervativních playlistů, "Fearless" i v předvánočním týdnu válcovalo obchody vysokými prodeji.
Beyoncé - Single Ladies (Put A Ring On It)
© facebook interpreta
Beyoncé a její "Single Ladies (Put A Ring On It)" i nadále dominují hlavnímu singlovému žebříčku vyhlašovanému časopisem Billboard. Zpěvačka vládne kromě Hot 100 i žánrovému žebříčku Hot R&B/Hip-Hop Songs a v minulém týdnu prodala bezmála 150 tisíc downloadů skladby.

Podle očekávání nenabízí žebříček příliš mnoho vzrušení, Top 3 se nemění s T.I. & Rihannou a Lady GaGa na dalších medailových příčkách. Na cestě vzhůru pokračuje "Heartless" Kanye Westa, který se už vrátil na pozici, kterou získal na začátku listopadu, když měl premiéru na iTunes. Návrat do vyšších pozic si připisuje i "Love Story" Taylor Swift, tento týden na sedmičce.

V Top 20 už je Rihanna s "Rehab", velký skok se povedl Pussycat Dolls, jejichž "I Hate This Part" táhnou nahoru úspěšné taneční remixy. Díky nim skladba vládne žebříčku Hot Dance Club Play a v tom hlavním jim patří příčka 32. Nejvýše postavenou novinku týdne má Leona Lewis a její coververze hitu Snow Patrol "Run". Zatímco anglická kapela skladbu dostala jen do Top 20 žebříčku Modern Rock Tracks, Leona si zatím připíše číslo 81.

V poslední desítce debutují další ženské interpretky - Keri Hilson s "Turning Me On", Lady GaGa s novinkou "Poker Face" nebo Beyoncé s "Diva". Svůj debut v Hot 100 si odbyla coloradská electro-popová partička 3OH!3. Jejich singl "Don't Trust Me" bodující na čísle 95 si můžete pustit níže.

    Top 10 - singly:
  1. Beyoncé - Single Ladies (Put A Ring On It)
  2. T.I. ft. Rihanna - Live Your Life
  3. Lady Gaga - Just Dance (Remixes) EP
  4. Kanye West - Heartless
  5. Britney Spears - Womanizer
  6. Katy Perry - Hot N Cold
  7. Taylor Swift - Love Story
  8. Kanye West - Love Lockdown
  9. T.I. - Whatever You Like
  10. Beyoncé - If I Were A Boy

Taylor Swift - Fearless
© facebook interpreta
Country hvězdička Taylor Swift potvrzuje, že letošní americké Vánoce jsou plně v její moci. V posledních třech týdnech její "Fearless" nenašel přemožitele a v posledním celém týdnu před Štědrým dnem prodeje desky ještě "šláply na plyn" - 330 tisíc prodaných kusů je druhý nejlepší týdenní výsledek hned po raketovém nástupu v polovině listopadu a Swift určitě do konce roku stihne prolomit hranici dvou milionů prodaných kusů.

Na "Fearless" nedosáhly ani dvě velké novinky z kategorie r'n'b. Zpěvačka Keyshia Cole nebyla daleko, její "A Different Me" zaostalo jen o necelých osm tisíc kusů. Je to pro ni druhé album na čísle dvě v řadě. Přesně před třemi lety vládl žebříčku Jamie Foxx, jeho třetí album "Intuition" se tentokrát musí spokojit jen s trojkou a 265 tisíci prodaných kusů. Novinku v desítce mají i Fall Out Boy, jejichž "Folie A Deux" najdeme na osmičce. Ani oni nenavázali na předchozí úspěšné album, "Infinity On High" před rokem bralo jedničku.

R'n'b bard Anthony Hamilton se vrací do žebříčku s "The Point Of It All" a číslem 12 si vylepšuje svoji osobní bilanci. Rapper Plies stihl letos vydat dvě alba, první "Definition Of Real" bralo v červnu dvojku, aktuální "Da Realist" se musí spokojit se čtrnáctkou. Lepší výsledek možná čekala i kapela The All-American Rejects, jejichž "When The World Comes Down" startuje o číslo níže.

Teenagerská rapová hvězda Soulja Boy vyhlašovala, že chce své nové desky "ISouljaBoyTellEm" prodat milion už v prvním týdnu, realita je ale podstatně skromnější. Album skončilo na čísle 43 s 46 tisíci kusů. Miláčci kritiků Fleet Foxes zúročili halasné oslavování desky ve výročních žebříčcích a hlavně svoji účast v show Conana O'Briena a se svým bezejmenným debutem se posunuli na číslo 118.

    Top 10 - alba:
  1. Taylor Swift - Fearless
  2. Keyshia Cole - A Different Me
  3. Jammie Foxx - Intuition
  4. Britney Spears - Circus
  5. Beyoncé - I Am...Sasha Fierce
  6. Nickelback - Dark Horse
  7. Různí - Twilight (OST)
  8. Fall Out Boy - Folie a Deux
  9. AC/DC - Black Ice
  10. Různí - Now 29

Kompletní singlovou hitparádu Billboardu najdete zde, albovou zase tady.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY