Česká rádia prožila Štedrý den s Amy Macdonald

25.12.2008 22:41 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Česká pobočka IFPI nám pod vánoční stromeček nadělila pravé štědrovečerní nepřekvapení. Dvaapadesátý žebříček na medailích opsal pořadí z týdne jednapadesátého, takže nejhranější je podruhé Amy Macdonald a nejprodávanější zůstává Michal Horáček.
Na Vánoce naděluje milá překvapení někomu Ježich, někomu Santa a někomu zase tuzemská IFPI. Kdože tedy bude vzpomínat na ty tuzemské hitparádové Vánoce jen a jen v dobrém?

Amy MacDonald - This Is The Life
© facebook interpreta
RÁDIA - Minulý týden sesazená Pink putuje v aktuálním žebříčku až zcela mimo první desítku, ale nová královna Amy Macdonald svou pozici uchránila. Za zády jí navíc zůstala stejná dvojka pronásledovatelů jako posledně, takže stříbro berou příležitostní tanečníci značky Kryštof a trvání své vlastní doby bronzové o další týden prodloužili Coldplay. Snad i díky tematické vazbě na Vánoce opět poskočila Terka Kerndlová s "Andělem" a bere již brambory, Lady Gaga & Colby O'Donis putují z devítky na pětku a Akon ze sedmy na šestku. Do desítky se vrací trojice Miley Cyrus, Beyoncé a Shaun Baker, z desítky ven kromě již zmiňované Pink naopak mizí Katy Perry a Support Lesbiens.

Vánoce novinkám nesvědčí, do první stovky se protáhly jen dvě. Na dvaapadesátce debutuje "Fear" od Lily Allen, na jednaosmdesátce máme Jay-Zho s peckou "History". A hurá do obchodů.

Top 10 - rádia:
  1. Amy Macdonald - This Is The Life
  2. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  3. Coldplay - Viva la Vida
  4. Tereza Kerndlová - Anděl
  5. Lady Gaga & Colby O'Donis - Just Dance
  6. T.I. - Live Your Life
  7. Akon - Right Now (Na, na, na)
  8. Miley Cyrus - 7 Things
  9. Beyoncé - If I Were A Boy
  10. Shaun Baker - Could You, Would You, Should You

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V obchodech nám stejně jako v rádiích zůstala bedna beze změny, takže již potřetí v řadě se v našich obchodech platí zlatem za Michala Horáčka, stříbrem za Enyu a bronzem za hollywoodskou poctu Abbě s názvem "Mamma Mia!". Kryštof hrající a zpívající pro Státní operu se vyhoupl z šestky na brambory, což znamená, že Ewa Farna je sice možná blíže ke hvězdám, ale dále od medaile - tento týden na pětce. Na sedmičku vyskočil až ze třináctky ztracený Marek Ztracený a na úplný chvost první desítky se opět protáhl Seal. Opačným směrem putují Guns N' Roses a 4tet. A jelikož v aktuální prodejní hitparádě nemáme ani jednu novinku, tak padla. V novém roce se těším na počtenou, do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. 1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Enya - And Winter Came
  3. Různí - Mamma Mia!
  4. Kryštof - Kryštof v opeře
  5. Ewa Farna - Blíž ke hvězdám (DVD+CD)
  6. Kabát - Corrida 2007: Live (DVD)
  7. Marek Ztracený - Ztrácíš
  8. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  9. AC/DC - Black Ice
  10. Seal - Soul

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 52. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY