Depeche Mode mají konečně hotovo

16.12.2008 08:19 - Jaromír Koc | foto: facebook interpreta

Depeche Mode
© wikipedia.org
Tak to snad konečně vypadá, že je vydání nové desky Depeche Mode opravdu na spadnutí. Podle oficiálních informací tato britská trojice totiž v minulém týdnu dokončila poslední fázi nahrávání nového alba, které předběžně vyjde počátkem dubna příštího roku.

Jak Dave Gahan uvedl před pár dny v krátkém telefonickém rozhovoru pro LA Times, jsou Depeche Mode s novou plackou hotovi, a to včetně finální mixáže, která probíhala v New Yorku. Během více než sedmi měsíců dali Dave, Martin a Andrew dohromady celkem osmnáct písní. Z těch bylo vybráno dvanáct, které Depeche Mode na novinku zařadí. Její finální název nebyl zatím stanoven, leč měl by korespondovat s názvem turné, během kterého se tato britská legenda zastaví v červnu příštího roku i v Praze.

Jak Gahan při rozhovoru pro LA Times dále prozradil, bude nová deska návratem ke kořenům, neb při nahrávání bylo použito mnoho analogových syntezátorů a podobných primitivních mašinek: "Tohle je nový Martinův fetiš, protože všechny tyhle věcičky nakoupil na eBayi. Už určitě koupil dobrou polovinu všech dostupných analogových přístrojů. Tím nejpodivnějším přístrojem je The Colonel, což je mašinka ze sedmdesátých let, která ze sebe sama vydává prapodivné zvuky. Ty jsme následně využili téměř v každé písní," dodal k tomu Dave Gahan.

Prvním singlem by měla být podle nepotvrzených informací skladba "Wrong", jejíž úryvek Depeche Mode představili již během říjnové tiskové konference v Berlíně. V současné době k písni údajně vzniká i kupa tanečních remixů, avšak přesnější informace k pilotnímu singlu by měly být zveřejněny až v posledním prosincovém týdnu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY