Tuzemská rádia plánují růžové Vánoce s Pink

04.12.2008 19:21 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Pomalu se s prodejní a rádiovou hitparádou české pobočky IFPI blížíme do letošního finále. Aktuální týden číslo čtyřicet devět však není týdnem změny, takže rádia si na trůnu podržela Pink a obchody se nadále nejrychleji zbavují Michala Horáčka.
V IFPI se tento týden nějak zasekli, a ze středečních hitparád se tak staly pro jednou hitparády čtvrteční. Rozhodně to však nebylo z toho důvodu, že by v nich byla přehršel změn a novinek.

Pink - So What
© facebook interpreta
RÁDIA - Pink odrazila všechny útoky a i tento týden drží s hitem "So What" pevně rádiovou jedničku. Nejnepříjemněji po dobu uplynulého hitparádového období na ni dotírala nově stříbrná parta Support Lesbiens, která tak společně s bronzovými Coldplay poslala Amy MacDonnald z trojky na brambory. Ještě hůře ale dopadl Guru Josh Project, kterému zářivá dvojka pohasla na potemnělou desítku. O krůček, tedy na své dosavadní maximum, si polepšil hit "Tak nějak málo tančím" (aktuálně číslo šest) pana Kryštofa, nové síly, zdá se, nabírá i Marek Ztracený. Poprvé si v první desítce našel své místo i singl "Hot N Cold" Katy Perry, naopak s nejvyšší společností se pro tento týden rozloučila Madonna.

Prostor v první stovce dostaly tentokrát jen tři novinky. Nejvyšší českou má na triku (a kožené bundě) dvaasedmdesátý Michal David s peckou "Tak ruku mi dej", nejvyšší slovenskou šestašedesátá Katka Knechtová ("Vo svetle žiariacich hviezd") a nejvyšší zahraniční padesáté Sugababes se singlem "Girls".

Top 10 - rádia:
  1. Pink - So What
  2. Support Lesbiens - Twice Shy
  3. Coldplay - Viva la Vida
  4. Amy MacDonald - This Is The Life
  5. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  6. Katy Perry - Hot 'N' Cold
  7. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  8. Marek Ztracený - Ztrácíš
  9. T.I. - Live Your Life
  10. Guru Josh Project - Infinity 2008

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Ani v okolí hory Říp netáhla čínská demokracie očima Guns N' Roses tak silně, aby z toho byla jednička v prodejní hitparádě. Axl Rose je v českých obchodech až bronzový, zlato obhájil Michal Horáček a na stříbro se vrátila Enya. Severomoravská rodačka Ewa Farna si i tento týden drží smolnou čtyřku, hudba z muzikálu "Mamma Mia!" hledá minulé stříbro až na pětce. Po pádu, který minulý týden poslal AC/DC z pětky až na devatenáctku, se vše vrací do zajetých kolejí a rokenrolový vlak z Austrálie je zpátky v toptenu - na sedmičce. Tím ovšem personální přírůstky v desítce končí, takže rozloučit se s ní musel jen Marek Ztracený a třetí "High School Musical".

Nejvyšší novinku má pochopitelně Axl v první desítce, ve dvouciferných vodách najdeme ještě další čtyři čerstvé zářezy. Dvanáctka patří novému živáku Linkin Park, šestnáctka "Taneční lize" číslo sto devět, dvaatřicítka "Taneční lize" s podtitulem "Best Dance" a osmačtyřicítka "Zlaté kolekci" Jiřího Korna. Tím jsme se prokousali na konec, takže se těším již za necelý týden na počtenou a do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Enya - And Winter Came
  3. Guns N' Roses - Chinese Democracy
  4. Ewa Farna - Blíž ke hvězdám (DVD+CD)
  5. Různí - Mamma Mia!
  6. Seal - Soul
  7. AC/DC - Black Ice
  8. Kabát - Corrida 2007: Live DVD
  9. 4tet - 3rd
  10. Metallica - Death Magnetic

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 49. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY