V tuzemských rádiích frčí růžová

26.11.2008 22:33 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Týden číslo čtyřicet osm nechal v rádiové hitparádě české pobočky IFPI zapomenout na všechny velké změny z posledního žebříčku - Guru Josh Project poslala na stříbro růžová Pink. To v obchodech je vše při starém - i nadále jim kraluje "Ohrožený druh" Michala Horáčka.
S prosincem vezmou všechna rádia děsivě kýčovité vánoční hity útokem, takže si listopadovou hitparádu - byť oblečenou do růžova - alespoň trochu užijte...

Pink - So What
© facebook interpreta
RÁDIA - Zázračný sedmimílový skok Guru Josh Project ze čtrnáctky na jedničku, který se udál minulý týden, dostal první malý šrám - na stříbrnou dvojku ho v dnešním žebříčku posílá zpěvačka Pink. A dál? Trojku si po malém škobrtnutí vzala zpět Amy MacDonald, na brambory postoupili Coldplay a posledně bronzovou Gabriellu Cilmi hledejte v aktuálním seznamu rádiových pecek až na pětce. Cestu vzhůru si do své hitové navigace evidentně zadal osmý pan Kryštof, který sice málo tančí, ale rádia ho prostě hodně hrají. Do desítky se také nově protáhl hit "Live Your Life" z dílny rappera T.I.. Naopak v propasti zapomnění (alespoň pro dnešní pořadník) mizí Lily Allen a také duo Ting Tings.

Ve druhé půlce první stovky najdeme všech pět aktuálních novinek. Nejvíce se zadařilo "Hit The Floor" z dílny Big Aliho, kterému vypomohl Dollarman - je z toho debut na čísle třiapadesát. O tři fleky níže máme nejen pro dnešní večer, ale i pro celý hitparádový týden Clou s "For Tonight" a o další dva kroky nazpět zmáčenou Duffy - "Rain On Your Parade". Na čísle devětašedesát slaví premiéru "Could You, Would You, Should You" Shauna Bakera a na čtyřiasedmdesátce Wiley s "Cash In My Pocket".

Top 10 - rádia:
  1. Pink - So What
  2. Guru Josh Project - Infinity 2008
  3. Amy MacDonald - This Is The Life
  4. Coldplay - Viva la Vida
  5. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  6. Kryštof - Tak nějak málo tančím
  7. Support Lesbiens - Twice Shy
  8. T.I. - Live Your Life
  9. Madonna - Miles Away
  10. Marek Ztracený - Ztrácíš

Michal Horáček - Ohrožený druh
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Michal Horáček je nejen symbolem sázkařů, ale také sázkou na jistotu - jeho "Ohrožený druh" minulý týden dle předpokladů debutoval na jedničce a tento týden svou pozici navíc také obhájil. To na dvojku se z brambor vrací hudba z muzikálu "Mamma Mia!", takže Enya mění stříbro za bronz a Kabát z trojky putuje dokonce až na pětku, protože se před něj protáhla ještě i Ewa Farna. Dvě personální změny v první desítce najdeme až na jejím samotném chvostu - opět devátý je po minulé jedenáctce Marek Ztracený a opět desátý po poslední třináctce 4tet. Místo tak nezbylo na Pink, která si ale vše vynahradila již v rádiích, a také na AC/DC, kteří si vše zase vynahrazují v prodejních žebříčcích ve zbytku světa.

V obchodech se našlo místo dokonce na šest novinek, přičemž tou nejvyšší je na dvacítce debutující kompilace "Taneční liga: Best Dance Hits 2008". Dvojalbum Beyoncé "I Am... Sasha Fierce" máme na čísle šestadvacet, novinku Dido "Safe Trip Home" pak na šestačtyřicítce a do šestice novinky kompletují tři další kompilace - "Best Of Dance 2008/4" a výběrovky hitů Enriquea Iglesiase a skupiny Verona. Tím je výčet kompletní a já se těším zase za týden na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Michal Horáček - Ohrožený druh
  2. Různí - Mamma Mia!
  3. Enya - And Winter Came
  4. Ewa Farna - Blíž ke hvězdám (DVD+CD)
  5. Kabát - Corrida 2007: Live DVD
  6. Různí - High School Musical 3
  7. Seal - Soul
  8. Metallica - Death Magnetic
  9. Marek Ztracený - Ztrácíš
  10. 4tet - 3rd

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 48. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY