Katy Perry líbá dívky na vrcholu tuzemské hitparády

22.10.2008 21:57 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Během třiačtyřicátého týdne se nám jak v rádiové, tak v prodejní hitparádě české pobočky IFPI změnilo personální obsazení na nejvyšší příčce. V rádiích se k vrcholu prolíbala Katy Perry a v obchodech je zpátky na zlatu soundtrack k muzikálu "Mamma Mia!".
Po dlouhé době se nám v tuzemských žebříčcích udály změny na nejvyšších postech. Pravdou ale je, že o vylepšeném hudebním vkusu se dá mluvit jen těžko, ale aspoň něco. Tak jdeme na to.

Katy Perry - I Kissed A Girl
© facebook interpreta
RÁDIA - Když před pěti týdny spadla písnička "I Kissed A Girl" Katy Perry ze sedmičky na šestnáctku, vypadalo to, že její účet v tuzemském éteru je sečten a zaplacen. Jenže aktuální pohled na vrchol rádiové hitparády potvrzuje pravý opak - po dvou dvojkách se Katy Perry dočkala i posledního kroku a bere zlato. Na dvojku tak musela Katka Knechtová, bronz padl do klína posledně šesté Pink a brambory zůstaly na zahrádce Chrise Martina a jeho Coldplay. Premiéru v desítce si střihla "Twice Shy" Support Lesbiens na šestce a zpátky do nejvyšší společnosti se protáhla uplakaná podzimní kráska September s hitem "Cry For You". Opačným směrem tak putují tento týden Guru Josh Project a Duffy.

Skromná porce tří novinek se naskládala až do poslední dvacítky první stovky. Nejvýše najdeme Erica Prydze se skladbou "Pjanoo", a sice na čtyřiaosmdesátce, na dvaadevadesátce debutuje singl "7 Things" Miley Cyrus a o tři příčky níže "Save You" party Simple Plan. A hurá do obchodů!

Top 10 - rádia:
  1. Katy Perry - I Kissed A Girl
  2. Katka Knechtová - Môj bože
  3. Pink - So What
  4. Coldplay - Viva la Vida
  5. Gabriella Cilmi - Sweet About Me
  6. Support Lesbiens - Twice Shy
  7. Shaun Baker - Hey Hi Hello
  8. September - Cry For You
  9. Amy MacDonald - This Is The Life
  10. Morandi - Angels

Různí - Mamma Mia! The Movie (soundtrack)
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Začínají slibované podzimní hudební žně, což potvrzuje i pohled na první padesátku nejprodávanějších desek v našich obchodech - najdeme v ní hodně slušný počet devíti novinek. Jedničku si ale vzala od aktuálně stříbrné Metalliky hudba z filmu "Mamma Mia!", která se tak na vrchol vrací po pětitýdenním kralování právě zmíněných metalových dinosaurů. První novinka je tak až na trojce a patří živáku skupiny Chinaski, který ihned následuje novinka druhá - debutové album Marka Ztraceného "Ztrácíš". První pětku uzavírají Coldplay, do desítky se vrací letošní vydání kompilace "Hot Summer Hits" a do hlubin zapomnění mizí Support Lesbiens, Lucka Vondráčková a Karel Gott.

Zbylých sedm novinek uvádí na devatenáctce Jiří Schmitzer s albem "Sbírka kiksů: živě z Balbínky", na čtyřiadvacítce debutuje novinka Clou "For Tonight", následovaná aktuálně britskou jedničkou "Perfect Symmetry" skupiny Keane. Druhý díl letošní kompilace "TOP 20.CZ" máme na osmatřicítce a do závěrečné desítky se vešly ještě desky "Müller spieva Lasicu, Lasica spieva Müllera, Lasica a Müller spievajú Filipa", "Mně sílu dáš" Josefa Vágnera a "Láska se narodila o Vánocích" Jakuba Smolíka. Padla. Za týden se těším na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Různí - Mamma Mia!
  2. Metallica - Death Magnetic
  3. Chinaski - Když Chinaski, tak naživo (+ DVD)
  4. Marek Ztracený - Ztrácíš
  5. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  6. Různí - Hot Summer Hits 2008
  7. Duffy - Rockferry
  8. Různí - Taneční liga 108
  9. Škwor - 5 (+ DVD)
  10. Yvonne Sánchez - My Garden

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 43. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY