Beatsteaks ohlásili pauzu

07.10.2008 13:15 - Katka Šebestová | foto: facebook interpreta

Beatsteaks
© beatsteaks.com
Berlínská punk-rocková pětice Beatsteaks ohlásila tvůrčí pauzu, která by měla trvat přibližně dva až tři roky. Muzikanti o rozhodnutí již několikrát v minulosti mluvili, ale až nyní je jasné, že sobotní koncert v Buenos Aires je na dlouhou dobu jejich posledním.

Formace loni vydala úspěšnou desku "Limbo Messiah", kterou podpořila letos živákem "Kanonen auf Spatzen". V srpnu tohoto roku odehrála kapela prozatím svůj největší samostatný koncert v berlínské aréně Wuhlheide, který zhlédlo přes sedmnáct tisíc diváků. Frontman Arnin Teutoburg Weiß k pauze dodal: "Trochu se stáhneme. Chceme, aby nová deska byla co nejlepší, ale potřebujeme se konečně vrátit domů, užít si přátele a normální život. Na hudbu nezanevřeme, budeme se jí věnovat dál, ale pravdou je, že konkrétnější plány nejsou."

Dva ze členů Beatsteaks rozjíždějí své soukromé projekty. Baskytarista Torsten Scholz se hodlá prosadit na hiphopové scéně. Deska bubeníka Thomase Götze, na které pracuje společně s kytaristou Turbostaat Martenem Ebsenem, je naplánována na příští rok.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY