Islandský hudební vizionář Jóhann Jóhannsson zahraje v Praze

24.09.2008 08:28 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Jóhann Jóhannsson
© facebook interpreta
Jóhann Jóhannsson s každou nahrávkou nachází nečekané cesty realizace své hudební filosofie, v jejímž centru je organické prorůstání akustických a elektronických zvuků. Jeho křehké skladby potřebují k provedení vhodný prostor, proto byl pro koncert ze série Music Infinity zvolen akusticky působivý prostor kostela svatých Šimona a Judy. Islandský hudebník vystoupí 3. října v Praze s pětičlenným tělesem klasicky vzdělaných hudebníků a za doprovodu VJe Magnuse Helgasona.

Skladatel a instrumentalista Jóhann Jóhannsson patří mezi nejdůležitější hudebníky současné islandské alternativy. Jeho tvorba prozkoumává terén od soudobé avantgardy přes filmovou hudbu, galerijní zvukové instalace až k laptopovému popu. Originální hudba na pomezí ambientu a vážné hudby provedená v unikátních koncertních prostorech slibuje nezapomenutelný zážitek.

Vystoupení Jóhanna Jóhannssona bude dalším příspěvkem do festivalu Music Infinity, který pod dramaturgickým vedením Josefa Sedloně přiváží do České republiky unikátní projekty alternativní hudby pro náročnější posluchače. Předprodej lístků probíhá v síti Ticketpro a v kavárně Paláce Akropolis za 350 Kč.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY