Echo od holky, která se chce stále bavit

22.10.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Cyndi Lauper není už žádnou začátečnicí, ale stále dokáže překvapit. Asi největší šok však představuje "Bring Ya To The Brink", album spoluprací s taneční špičkou. Výrazná tempa, specifický hlas a hitově nablýskané pecky, které vás chytnou a nepustí. Tak zní moderní pop!
8/10

Cyndi Lauper - Bring Ya To The Brink

Skladby: High And Mighty, Into The Nightlife, Rocking Chair, Echo, Lyfe, Same Ol' Story, Raging Storm, Lay Me Down, Give It Up, Set Your Heart, Grab A Hold, Rain On Me
Vydáno: 28.07.2008
Celkový čas: 49:45
Vydavatel: Sony Music
Po desce coververzí "At Last" se Cyndi Lauper vydala do akustických vod s nahrávkou "The Body Acoustic", na které bylo nespočet hostů. Ve stejném trendu pokračuje i nyní, ale poklidné chvíle vyměnila za taneční parket a k ruce si pozvala zručné producenty. Na vše si ale dohlížela, navíc je u většiny materiálu spoluautorkou a spoluproducentkou. Dále vyrazila do světa sledovat trendy a získávat tak nové, užitečné zkušenosti. "Bring Ya To The Brink" je povedeným vzestupem s tím, čím hravě dokáže zaujmout masy tancechtivých, ale bez ztráty její poznávací tváře.

Basement Jaxx, Richard Morel (z Deep Dish nebo jej budete znát pod nickem Pink Noise), Digital Dog, Axwell, The Scumfrog, Dragonette nebo Kleerup, to je jen nadhozený výčet jmen, se kterými se Cyndi potkala ve studiu. Pokud jste měli rádi její našlápnuté hity "She Bop" nebo "Girls Just Want To Have Fun", novinka s peckou "Same Ol' Story" vás nemine a "Grab A Hold" připomene její nejvýraznější momenty z debutu "She's So Unusual". S Basement Jaxx natočila hned dvě skladby, ta druhá pojmenovaná "I'm From New York" by měla vyjít na jejich chystané desce.

"Lyfe" je chytlavý soulem nadýchnutý track, který společně s úvodní "High And Mighty" nejvíce vybočuje ze zbytku diskotékových rytmů. Richard Morel se nebál hrábnout po prvcích z melodického trancu, naopak Kleerup se nezbavil přelepky toho, s kým Robyn dobyla vrchol hitparád s "With Every Heartbeat" ("Lay Me Down" je téměř identické dvojče). Výraznější baladu na "Bring Ya To The Brink" budete ale hledat marně, částečně vám to v úplném závěru vynahradí Axwellova poklidnější "Rain On Me". Ze Cyndi Lauper se stala mávnutím kouzelného proutku disco & dance diva, které toto album může klidně závidět Kylie Minogue nebo i sama Madonna.

"Bring Ya To The Brink" byl riskantní nápad, ale podařilo se jej dotáhnout do zdárného konce. Vzniklo tak moderně znějící popové dílo, které ctí současnost, ale nestane se z něj jen blýskavé retro, které záhy omrzí.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY