Morandi na rádiovém vrcholu střídá Enrique Iglesias

06.08.2008 20:50 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Z týdne číslo třicet dva v prodejní a rádiové hitparádě české pobočky IFPI by měl rozhodně radost Enrique Iglesias, který z rádiové jedničky sesadil rumunské kluky z Morandi. Jinak stále platí, že v tuzemských obchodech hostinu obstarávají bratři Ebenové.
Ve dnech jako jsou tyto, kdy máme pětatřicet ve stínu, tropické noci, zaplněné přehrady a dlouhé fronty na pivo, je třeba mít radost i z maličkostí: Všechna medailová alba v obchodech nám končí na písmeno ypsilon! Ha-ha...

Enrique Iglesias - Can You Hear Me
© facebook interpreta
RÁDIA - Po čtyřech týdnech rumunské nadvlády střídá Morandi na radiovém trůnu španělský popový král Enrique Iglesias. Na sesazené zbylo stříbro, bronz obsadila v čase se lepšící Leona Lewis. September už nepláče jen pro něj, ale i proto, že z předposledního stříbra a posledního bronzu jí zbyly už jen brambory. Slušný tah na bránu předvedla aktuálně pátá Colbie Caillat, která zpět do desítky probublala až ze čtrnáctky a s sebou vzala i pehovatou Katku Knechtovou, jejíž slovenské "Môj bože" zní již ne na šestnáctce, ale na šestce. Z desítky tak musely holčiny z Cherish a i Katy Perry se už musí líbat s dívkami mimo nejvyšší společnost.

Čtyři z pěti novinek se nám vešly na přelom šesté a sedmé desítky - nejvýše je na sedmašedesátce Verona s peckou "Stay With Me", sedmdesátku otevírá "Tenkej led" Lucky Vondráčkové a "How Did I Get There" zpěvačky Victorie. O tři příčky níže debutuje "Livin' In A World Without You" Rasmus a dvě osmy vyfasovali za "Dance Wiv Me" Dizzee Rascal a Calvin Harri.

Top 10 - rádia:
  1. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  2. Morandi - Angels
  3. Leona Lewis - Better In Time
  4. September - Cry For You
  5. Colbie Caillat - Bubbly
  6. Katka Knechtová - Môj bože
  7. Laurent Wolf - No Stress
  8. Duffy - Mercy
  9. Alanis Morissette - Underneath
  10. Madonna - Give It 2 Me

Bratři Ebenové - Chlebíčky
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Tak, už žádné další vtípky o chlebíčcích, prostě jen konstatuji, že i tentokrát jsou nejprodávanější bratři Ebenové (a Marek by mohl klidně moderovat nějaký ten pořad na TV Paprika - například speciál k narozeninovým oslavám nebo tak něco...). Jinak brambory za stříbro, respektive stříbro za brambory vyměnila s Luckou Vondráčkovou ostrovní blondýnka Duffy a "Kanikuly" drží bronz. Dramaticky tématické "Hot Summer Hits 2008" se vyhóply na pětku, Coldplay si hrají (na) alternativu na šestce a pak už následuje (pokračuje) další vlna nezajímavých kosmetických změn. Desítku opustila jen stošestá "Taneční liga".

V obchodech tento týden novinky žádné, což jen potvrzuje teorie o momentálním hudebním suchu. Raději to balíme. Za týden se těším na počtenou a do té doby... Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  2. Duffy - Rockferry
  3. Různí - Kanikuly
  4. Lucie Vondráčková - Fénix
  5. Různí - Hot Summer Hits 2008
  6. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  7. Karel Hála - Pop galerie
  8. Dan Bárta - Animage
  9. Madonna - Hard Candy
  10. Jaromír Nohavica - Ikarus

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 32. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY