Chlebíčky bratří Ebenů se v létě nekazí

16.07.2008 20:34 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Letos dvacáté deváté vydání prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI zopakuje to, co nám sdělilo vydání osmadvacáté minulý týden - tedy to, že nejhranější jsou Morandi a nejprodávanější bratři Ebenové, jejichž deska "Chlebíčky" si čtvrtý týden od vydání připsala již třetí jedničku.
Třináctka že je nešťastná? Pche! Z nudy obou hitparád nás tento týden vytrhne právě tenhle "nešťastný" počet novinek v první stovce tuzemského éteru.

Morandi - N3xt
© facebook interpreta
RÁDIA - Prázdninová nadvláda žen v českých, moravských a slezských rádiích pokračuje - v první desítce patří ženám hned sedm příček. Ta nejdůležitější však zůstala v držení andělů z rumunské dílny Morandi. Dostatek bronzu už nachytala September, takže na trojku poslala posledně druhou Kylie Minogue a sama se posunula na stříbro místo ní. Vytáhli se Lenny Kravitz, jenž se posunul z devítky na pětku, Duffy, která na šestku poskočila ze třináctky, a Yael Naim, která se zpět do desítky vrací po propadu na sedmnáctou příčku. Naopak z desítky pryč museli Estelle, Laurent Wolf a Madonna - ta ale pád "4 Minutes" ze čtyřky na šestnáctku alespoň trochu vyvážila čerstvou devítkou pro "Give It 2 Me".

A jsme u toho. Třináct novinek se českému éteru nepovede každý týden, takže si toho važme a projděme si je. Tu nejvyšší najdeme neobvykle vysoko - Katy Perry a "I Kissed A Girl" -, nejvyšší českou mají na svědomí Chinaski - "Basama fousama"a číslo čtyřicet tři. Na dvaapadesátce debutuje "Feel The Rush" Shaggyho a Trix And Flix, na třiašedesátce "Do You Speak?" Didiera Sinclaira a na přelom sedmé a osmé desítky se naskládaly novinky hned čtyři - "Leavin'" Jesseho McCartneyho, "Viva La Vida" Coldplay, "Najednou" Jany Loty a "Freedom To Love" Lextera. Na devětasedmdesátce se v písni "I'm Yours" rozdává Jason Mraz, o dvě příčky níže se v PÍSNI "That's Not My Name" rozdávají Ting Tings a třináctku uzavírá trojice Kat Deluna, Marek a Kamil a Pussycat Dolls.

Top 10 - rádia:
  1. Morandi - Angels
  2. September - Cry For You
  3. Kylie Minogue - In My Arms
  4. Sugababes - Denial
  5. Lenny Kravitz - I'll Be Waiting
  6. Duffy - Mercy
  7. Yael Naim - New Soul
  8. Enrique Iglesias - Can You Hear Me
  9. Madonna - Give It 2 Me
  10. Cherish - Killa

Bratři Ebenové - Chlebíčky
© facebook interpreta
PRODEJNOST - V obchodech stále kralují lahodné "Chlebíčky" z domácí kuchyně bratří Ebenových, v zápřahu jsou stříbrní Coldplay a bronzová Madonna. Do "Rockferry" zve na brambory Duffy, pátý je potřetí illustratosférovaný a čerstvě animageovaný Dan Bárta, na šestce i tento týden zkouší marně vzlétnout Nohavicův "Ikarus". Jedinou změnou v první desítce je odchod kompilace "Kanikuly" do prozatímních věčných lovišť v druhé desítce a návrat Glena Hansarda, Markéty Irglové, soundtracku k filmu "Once" a zlaté sošky, která si říká Oscar, do nejvyšší společnosti.

Novinky oproti éteru jen dvě - na sedmadvacítce "Paráda" Karla Zicha a o dvě desítky níže kompilace "Mama Mia". Hola hej, fajront, příští týden na počtenou a do té doby: Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Bratři Ebenové - Chlebíčky
  2. Coldplay - Viva La Vida Or Death And All His Friends
  3. Madonna - Hard Candy
  4. Duffy - Rockferry
  5. Dan Bárta - Animage
  6. Jaromír Nohavica - Ikarus
  7. Lucie Vondráčková - Fénix
  8. Lenny Kravitz - It Is Time For A Love Revolution
  9. Různí - Hot Summer Hits 2008
  10. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 29. týden najdete na stránkách IFPI zde.



DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY