Nové desky pro 30. - 31. týden

20.07.2008 05:00 - Tomáš Parkan a Petra Hubáčková | foto: facebook interpreta

Příští dva týdny si na své přijdou fanoušci různých forem metalu, kterým přichystali nahrávací společnosti doslova žně. Vedle té opravdu tvrdé hudby by neměly zapadnout novinky amerického všeuměla Becka, bluesové legendy Buddyho Guye, skotských Primal Scream a pro náctileté je tu hudba z filmu "Camp Rock".
Pokud se v pondělí 21. respektive 28. července vydáte do obchodů s hudebními nosiči, najdete tam následující novinky:

Beck - Modern Guilt (CDIRECT)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: alternativní rock

Beck - Modern Guilt
Hudební ceny, třeste se - velký oblíbenec hudebních kritiků vydává své nové album. Jubilejní desátý studiový počin tohoto všestranného muzikanta, skladatele a zpěváka dostal název "Modern Guilt" a přívlastek "moderní" nelze brát tak doslovně. Spolupráce s producentem Danger Mousem totiž nakonec vyústila ve zvuk šedesátých let, odkazující se na hudbu Pink Floyd a The Zombies. Na dvou písničkách s Beckem spolupracovala americká skladatelka, muzikantka a zpěvačka, jež si říká Cat Power. Beckovo MySpace.com nabízí tři skladby z alba k poslechu a jeho web pak všechny skladby v krátkých ukázkách.


Buddy Guy - Skin Deep (Sony BMG)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: blues

Buddy Guy - Skin Deep
Zatímco v poslední době se označením legenda hodně plýtvá u lidí, u kterých to není opodstatněné, ve spojení s kytaristou Buddym Guyem je to správný výraz. Tento americký bluesový zpěvák a muzikant byl inspirací takových kytarových es, jakými byli a jsou Eric Clapton, Jimi Hendrix či Steve Ray Vaughan. Ve svých sedmdesáti letech je stále aktivní a hudebně velmi na výši, což dokládá i jeho novinka "Skin Deep". Že Buddy Guy rozhodně nepatří do starého železa, se můžete přesvědčit na jeho webu, kde předvádí své bluesové kytarové umění a zpěv ve třech novinkových skladbách.


Kypck - Cherno (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: doom metal

Kypck - Cherno
Finská skupina Kypck vstupuje na hudební scénu se svým debutem "Cherno". Ve formaci působí i kytarista Sami Lopakka z gothic metalové sebranky Senteced" a ze skupiny Northern Star. Muzikanti sami sebe nazývají rychlou ruskou doom metalovou skupinou z Finska. Zpěvák Erkki Seppänen totiž mluví plynule rusky, protože pracoval na moskevské ambasádě. Album je k dostání hned v několika verzích; vedle klasického CD disku může posluchač také sáhnout třeba po digipackové verzi. Součástí bookletu budou i cyrilicí psaná ruská slova písní s anglickým překladem. Dvě nové písně "Demon" a "Stalingrad" kapela umístila na své MySpace.com.


Primal Scream - Beautiful Future (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: indie pop

Primal Scream - Beautiful Future
Skotská kapela Primal Scream nenechala své příznivce čekat příliš dlouho a takřka přesně po dvou letech přináší nové album "Beautiful Future". Ačkoli historie skupiny sahá až do osmdesátých let, pánové rozhodně nezůstávají hudebně pozadu. Nový počin charakterizuje míchání stylů od filadelfského soulu, přes elektroniku a rock'n'roll až po brit pop. K žánrové pestrosti jim měli dopomoci také jednak Lovefoxxx z Cansei de Ser Sexy, Josh Homme z Queens Of The Stone Age a folková zpěvačka Linda Thompson v roli hostů a pak také Paul Epworth (Babyshambles, Kate Nash) s Björnem Yttlingem v roli producentů. Jak se jim to všem povedlo, si můžete poslechnout na MySpace.com Primal Scream, kam nahráli většinu skladeb z "Beautiful Future".


Lääz Rockit - Left For Dead (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: thrash metal

Lääz Rockit - Left For Dead
Lääz Rockit, slavná skupina osmdesátých let, se po patnácti letech sešla opět ve studiu a vydává své šesté řadové album. Novinka nazvaná "Left For Dead" je nástupcem desky "Nothing'$ $acred" z roku 1991. Nahrávání probíhalo v průběhu minulého a tohoto roku. Výsledkem práce je celkem deset nových skladeb, přičemž dvě z nich můžete nalézt na MySpace.com profilu skupiny. Do obchodů se dostane také speciální edice obohacená o podpisy muzikantů. Produkci nahrávky měl na starost bývalý člen kapely Scott Sargeant, který si na novince i zahostoval, a Juan Urteaga.


Různí - Camp Rock (soundtrack) (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop / rock

Různí - Camp Rock (soundtrack)
Náctiletí a hlavně ti, kteří si oblíbili "High School Musical", se mohou těšit na další velký filmový hit z dílny Disneyho s názvem "Camp Rock". Ten hlavní hrdiny zavede na prestižní hudební tábor, kde se pochopitelně vedle milostných záležitostí bojuje i o místo v záři reflektorů. Jelikož se jedná o hudební film, nemůže chybět ani soundtrack, na kterém uslyšíte zpívat začínající herce v čele s členy už poměrně známé kapely Jonas Brothers, hlavní dívčí představitelku Demi Lovato a další. Jaká hudba zní na "Camp Rock", zjistíte na MySpace.com filmu.


Architects - Ruin (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: metalcore

Architects - Ruin
Britští drtiči Architects dobývají světovou scénu se svým druhým počinem "Ruin", před kterým smekají i média a magazíny, jako třeba Kerrang! či Metal Hammer. Podle nich se fanoušci mohou připravit na novou odnož metalové hudby, která nepostrádá nic z hloubky a sofistikovanosti. Novinka obsahuje celkem jedenáct nových skladeb, za jejichž produkcí stojí John Mitchell a Ben Humphreys. Některé z nových písní si můžete poslechnout na MySpace.com kapely.


Lindsey Buckingham - Live At The Bass Performance Hall (CD+DVD) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: folk / rock

Lindsey Buckingham - Live At The Bass Performance Hall
Lindsey Buckingham, jinak člen Fleetwood Mac, slibuje svým příznivcům na září nové studiové album. Aby jim zkrátil dobu čekání na něj, nabídl jim prozatím živák s názvem "Live At The Bass Performance Hall". Ten obsahuje hned dva disky s takřka identickým obsahem patnácti (respektive šestnácti) písniček v audio (respektive ve video) podobě. DVD samozřejmě ještě navíc obsahuje tři čtvrtě hodiny bonusového materiálu.


Chrome Division - Booze, Broads & Beelzebub (M.A.B. Records)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: heavy metal

Chrome Division - Booze, Broads & Beelzebub
Norská metalová formace Chrome Division sice na hudebním poli nepůsobí dlouho (teprve od roku 2004), ale své posluchače zaujali už debutem "Doomsday Rock 'n Roll", který vyšel před dvěma lety. Nahrávání novinky "Booze, Broads And Beelzebub" trvalo pouhých sedm dnů ve studiích Fredmann Studio, kde vzniklo dvanáct skladeb a navíc ještě jedna píseň, předělávka od ZZ Top "Sharp Dressed Man". Podle muzikantů se posluchači mohou těšit na pestrou desku, stále však nasáklou špinavým rock 'n' rollem. Jednu z nových písní plus titulní song "Booze, Broads And Beelzebub" hraje na MySpace.com stránkách kapely.


Marika Gombitová - Dievča do dažďa (Collectors Edition) (Warner Music)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: pop

Marika Gombitová - Dievča do dažďa (Collectors Edition)
Není to tak dávno, co jsme v této rubrice upozorňovali na sběratelskou edici desek Miro Žbirky. Nyní se té samé péče dočkala i alba Mariky Gombitové. První deskou, která v této podobě vychází, je i v případě Gombitové debut "Dievča do dažďa". Stejně jako u Žbirkova debutu je i její prvotina dokonale remasterovaná přímo z původních studiových pásků a obsahuje druhý disk s anglickou verzí tohoto alba.


Descedning - Enter Annihilation (Mystic Production)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death/thrash metal

Descedning - Enter Annihilation
Descending jsou novou formací ze slunného Řecka, která se věnuje moderním odnožím tvrdého metalu. O slovo se hlásí svým debutem "Never Annihilation", kterým chtějí doslova otřást celou metalovou scénou. Zpěvák Jon Simvonis umí bodnout svou řezavou paletou hlasového rejstříku, od chraplavých hloubek k emocionálně nabitému řevu. Na jejich MySpace.com profilu jsou k náslechu umístěny tři z nových písní - "Your Valentine", "Horror Show" a "Killer Body".


Fear My Thoughts - Isolation (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Fear My Thoughts - Isolation
Němečtí melodičtí deathmetalisté Fear My Thoughts nezahálí a po desce "Vulcanus", kterou vydali teprve loni, nachystali zbrusu nový materiál. Na novince se podílel už nový zpěvák Martin Fischer, který se pyšní širokým hlasovým rejstříkem. Po hudební stránce čekají na fanouška změny v projevu, ze kterého skupina odstranila metalcoreové prvky a posílila thrashovou složku. Muzikanti vytvořili celkem deset nových skladeb a ty si v celé své kráse můžete vychutnat na jejich MySpace.com


Krisiun - Southern Storm (EMI)
web / MySpace.com / psali jsme
žánr: death metal

Krisiun - Southern Storm
Temperamentní brazilská skupina Krisiun připravila v německých nahrávacích studiích Stage One Studios společně s producentem Andym Classenem nové řadové album. Andy s muzikanty pracoval už na deskách "Conquerors Of Armageddon" z roku 2000 a "AssassiNation", které vyšlo v roce 2006. "Southern Storm" bude obsahovat celkem třináct písní včetně předělávky od Sepultury "Refuse / Resist". Sami členové kapely vidí desku jako to nejlepší, co se jim kdy podařilo vytvořit. Na MySpace.com kapely si můžete poslechnout jednu z nových písní "Combustion Inferno".


Dále vychází:

Bobbi Humphrey - Fancy Dancer (EMI)
Cyndi Lauper - Bring Ya To The Brink (Sony BMG)
Dark Angel - Darkness Decends / Deluxe (EMI)
Dark Angel - Leave Scars / Deluxe (EMI)
Dark Angel - Time Does Not Heal / Deluxe (EMI)
Dionysus - Keep The Spirit (Mystic Production)
Eddie Henderson - Heritage (EMI)
Fear My Thoughts - Isolation (EMI)
Forbidden - Forbidden Evil / Deluxe (EMI)
Forbidden - Twisted Into Form / Deluxe (EMI)
God Forbid - Beneath The Scars Of Glory And Progression (EMI)
Jeremy Steig - Howlin For Judy (EMI)
Reuben Wilson - Set Us Free (EMI)
Ron Carter - Jazz & Bossa (EMI)
Různí - 60's Soul (Sony BMG)
Různí - 70's Soul (Sony BMG)
Různí - 80's Soul (Sony BMG)
Různí - Gold Edice Komplet 1 (Warner Music)
Různí - Gold Edice Komplet 2 (Warner Music)
Různí - Slow Soul (Sony BMG)
Různí - Taneční liga 106 (Universal)
Různí - X Files-I Want To Believe - Akta X: Chci Uvěřit (Universal)
Swinging Blue Jeans - The EMI Recordings (EMI)
Therion - Live Gothic (M.A.B.Records)
Three Sounds - Elegant Soul (EMI)
Three Sounds - Soul Symphony (EMI)
U 2 - Under A Blood Red Sky/Rema (Universal)
U 2 - Under A Blood Red Sky/Rema (Vinyl]) (Universal)
U 2 - War/Remastered (Universal)
U 2 - War/Remastered (Vinyl) (Universal)
U 2 - War/Remastered Deluxe (Universal)


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY