Teatr Novogo Fronta si na Colours odbude českou premiéru

06.07.2008 08:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Teatr Novogo Fronta
© facebook interpreta
Proslulý soubor alternativního a pohybového divadla Teatr Novogo Fronta uvede ve čtvrtek 10. července na hudebním festivalu Colours Of Ostrava českou premiéru svého nejnovějšího mezinárodního projektu "Doppelgänger - Hermetisches Theaterkabinett II".

Jde o jedno z největších a nejnáročnějších představení v historii souboru. Že půjde o velkou podívanou, dosvědčují i produkční požadavky - otevřený prostor 20 x 20 metrů, rovný povrch k jízdě na kolečkových bruslích, možnost použití otevřeného ohně, pyrotechniky a tekoucí vody na hrací ploše, čtyři padesátikilogramové pytle s pískem, 9 kg hladké mouky, heliová 15 kg bomba, dva patnáctimetrové žebříky a v neposlední řadě i dvě moderní tmavá auta (nejlépe BMW či Mercedes). Světová premiéra proběhla 3. června 2008 v rumunském Sibiu v rámci Sibfestu. V inscenaci účinkují herci z České republiky, Polska, Rakouska, Německa, Ruska a Řecka.

Do Ostravy soubor přijíždí z polské Bytomy, kde se účastní s inscenací "Zwischenmensch - Hermetisches Theaterkabinett I" jednoho z největších festivalů současného tance. Příprava představení trvá dvanáct hodin a uskuteční se ve čtvrtek ve 22 hodin na prostranství mezi Pavilonem A a klubem Marley na Výstavišti Černá louka.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY