Trio de Janeiro zvítězilo v soutěži Česká spořitelna Colours Talents

30.06.2008 09:55 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Trio de Janeiro
© archív skupiny
Čtvrtý ročník soutěže Česká spořitelna Colours Talents vyhrála skupina Trio de Janeiro. Zvítězila ve finálovém kole, které proběhlo v klubu Stará Pekárna v neděli 22. června 2008.

V neděli proběhlo finálové kolo, v příjemném chládku suterénního prostoru Staré pekárny. Zahrály v pořadí Evolution Dejavu, Létající rabín, MaleeDivy, Trio de Janeiro a předvedly porotcům a divákům střet čtyř zcela rozdílných pohledů a přístupů k hudbě, která čerpá ze světových pramenů. A to v celé šíři hudebního spektra - od propojení etnických motivů s elektronikou (Evolution Dejavu) přes energické propojení latiny, jazzu a funku (Trio de Janeiro) až k tradičnějšímu přístupu a akustické prezentaci klezmeru (Letající Rabín) či čistě vokálnímu přednesu (MaleeDivy). Všechny kapely zahrály výtečně a velmi ztížily porotcům rozhodování o vítězi. Úroveň letošního ročníku byla nejvyšší za celou dobu konání soutěže a porotci se shodli, že tentokrát by si zasloužily zvítězit všechny čtyři kapely.

Nakonec zvítězila strhující a energická show kapely Trio de Janeiro. Skupina v tvorbě kombinuje latinské, africké a moravské vlivy s jazzovou či funkovou rytmikou. Skupina zároveň klame trošku názvem, protože už se delší dobu nedá hovořit o triu a tak se na podiu objevuje šest až osm hudebníků. Trio de Janeiro vystoupí na Colours Of Ostrava již ve čtvrtek 10. července 2008 a jejich debutové album vyjde v listopadu letošního roku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY