Love, Sex & NY

17.06.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

Seriál "Sex ve městě" má několik samostatných hudebních kompilací a byl by hřích, kdyby k prvnímu filmu chyběl stejně udělaný disk. CD je sestaveno dle téhož schématu: kvalitní písničky a vedle nich vata, k dobru pak původní filmová znělka. Skoro hodina zábavy na padesát procent.
5/10

Různí - Sex And The City (soundtrack)

Skladby: Fergie - Labels Or Love, Jennifer Hudson - All Dressed In Love, Duffy - Mercy, Nina Simone - The Look Of Love (Madison Park vs Lenny B Remix), Morningwood - New York Girls, The Weepies - All This Beauty, Kaskade - I Like The Way, Jem - It's Amazing, The Bird & The Bee - How Deep Is Your Love, India.Aria - The Heart Of The Matter, Mairi Campbell and Dave Francis - Auld Lang Syne, Bliss - Kissing, Al Green feat. Joss Stone - How Can You Mend A Broken Heart, Run-D.M.C. featuring Steve Tyler and Joe Perry of Aerosmith - Walk This Way, The Pfeifer Broz. Orchestra - Sex And The City Movie Theme
Vydáno: 26.05.2008
Celkový čas: 59:04
Vydavatel: Universal
Pokud někdo uvěřil, že mánie okolo seriálu "Sex ve městě" nějak utichne i po jeho ukončení, byl vedle. Čekání na film se drobet protáhlo, ale už je tu a hlavní aktérky jsou opět ve středu dění, nechybí ani pan Božský. A jak je na tom soundtrack? Bratru, není úplně zlý a je postaven na podobné linii jako původní seriálové kompilace - půlka velkých taháků a půlka naplněná povinnou vatou; kult z toho rozhodně nebude.

Fergie to vykopne na výtečnou, "Labels Or Love" produkoval Salaam Remi a vypůjčil si fragmenty původní znělky. Ta pro film byla trochu přearanžována a zahrál ji big band The Pfeifer Broz. Orchestra. Skladby od Duffy (provařený hit "Mercy") a Jem patří k tomu lepšímu, co tento disk nabídne. Sloučení dvou soulových hlasů, tedy Al Greena a Joss Stone v "How Can You Mend A Broken Heart" potvrzuje, že někdo měl hodně dobrý nápad, písnička je to dost povedená.

Na opačném kvalitativním pólu je bezvýznamná ducka od Kaskade nebo dost tristní remix klasiky Niny Simone "The Look Of Love", který hodně pokazí náladu po silném začátku a o katastrofálním přepracování "How Deep Is Your Love" ani radši nemluvit. Sem tam na vás vyskočí jakési světélko kvality a naděje, že to vše dobře dopadne jako v samotném filmu. Vše to ale ve finále zazdí (v dobrém) jeden z all-time taháků "Walk This Way" alias sloučení rockových pardálů Aerosmith s Run-D.M.C.

"Sex ve městě" dobývá svět. Soundtrack pobaví, ale dosti záhy omrzí, mohl být lepší (pravda i horší). Spadá do průměru všech těch filmově písničkových sešlostí a i Carrie píše mnohem lepší sloupky o "věcech" z titulku.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY