Lidožrout všech raverů

25.06.2008 05:00 - Dan Hájek | foto: facebook interpreta

"Bloody Buddies" je elektronicky rozjetý mix, který dal dohromady Bloodysnowman, velký parťák Mochipeta. Po bezejmenném debutu obalamutil své kolegy z labelu a společně seskupili nálož nových tracků a remixů. Finální dohled měl Bloodysnowman a ten pekelně dobře věděl, co dělá.
7/10

Bloodysnowman - Bloody Buddies

Skladby: Mochipet - Bloody Dancer, Bloodysnowman - Happy Fun Time, Build 128 - Dead Laptop (Raver For Sale), Xiu Xiu - Dead Raver Shhhhhhhhh Mix, Clipd Beaks - Drug Wreck Clipd Beaks Remix, Bloodysnowman - Laughing, Ben Sandoval - Dead Raver Still Dead, Yoko Solo - Drinking Inda Bushes You Whore Mix, Bloodysnowman - Broken Floor, Dino Felipe - Dilapidations Of Bloodysnowman, Nommo Ogo - Somnambulance Blood, Pu22l3 - Wedding March Remix, Preshish Moments - Dead Raver (Drugs For Sale), Heartworm - Feels Like Burning
Vydáno: 25.04.2008
Celkový čas: 53:12
Vydavatel: Daly City Records
Ďáblík Mochipet má evidentně čich na své nové stájové kolegy. Shawn Porter alias Bloodysnowman má zatím za sebou bezejmennou prvotinu a necelý rok od jejího vydání už kluše s dalším diskem. Tím je kompilace remixů a nových tracků, na které ukecal své blízké či vzdálené buddies. Dále mu postačila jednoduchá idea - rave není mrtvý a raverů je na světě habaděj. Nevsadil ale na nějaký ohraný kolovrátek a natržený old school. Naopak vše zavání novotou a inklinace k breakcoru a happy hardcoru by určitě potěšila Jasona Forresta (DJ Donna Summer).

Pokud letmo projedete list kompozic, je jasné, proč celý exkurz do raveové onanie vychází pod jménem Bloodysnowmana. Tři kousky, z nichž "Happy Fun Time" a "Broken Floor" jej ukazují jako mistra ruchů a zvuků, které to do vás hustí na plný pecky. Mochipet jako klasický laptopář hned z kraje s vykutáleným úsměvem podstrkuje rave pop "Bloody Dancer".

Krev ale nikde nestříká, tedy pokud při rozlítaném tanci náhodou neschytáte tržnou ránu o roh vaší skříně. "Bloody Buddies" je průlet tím, čím může být a je odkaz raveu. Každý z aktérů k tomu ale přistoupil svou cestou a chápáním: zdrogovaného ravera prezentuje hymnus od Clipd Beaks, Yoko Solo drtí rytmy a breaky a Dino Felipe psychedelicky kroutí čudlíky své hrací škatulky. Heartworm vše završuje drsnou zvukovou plochou, která probere i největšího spáče a nevěřícího badatele smrtících zásahů elektroniky.

"Bloody Buddies" je sestaveno celkem atypicky, každý si může tuto sešlost poskládat v jiném pořadí a většinou bude spokojen. Napomáhá tomu pestrost a odhad Bloodysnowmana, jen nečekejte nějaký krvavý román a stoprocentní nasazení od první po poslední minutu.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY