Lou Rhodes z Lamb potvrzena na letošní Colours Of Ostrava

12.06.2008 12:51 - Tisková zpráva | foto: facebook interpreta

Lou Rhodes
© facebook interpreta
Lou Rhodes, zpěvačka, kytaristka a členka formace Lamb, je jedno z posledních zahraničních jmen potvrzených na letošní ročník festivalu Colours Of Ostrava. Lou přijede s komorním folkovým programem plným křehkých a poetických písní. Na Colours vystoupí v sobotu 12. července.

Když předloni vydala Lou Rhodes folkově laděné album "Beloved One", nastalo v táboře fanoušků milované skupiny Lamb zděšení. Zároveň s přesvědčením, že se u Lou jedná o přechodné období, léčbu z rozvodu, útěk od urputných studiových sporů s parťákem Andy Barlowem. Lou Rhodes ale všem vzkázala: "Vrátila jsem se nazpět domů. Do matčina folkového klubu, kde jsem vyrostla, a navíc, když pozorně posloucháte skladby Lamb, zjistíte, že to jsou vlastně folkové záležitosti". A proč Lamb opustila? "Stále víc a víc mě ta elektronika frustrovala. Toužila jsem po akustickém zvuku, tradičních nástrojích. A také po vlastní desce, která by zněla úplně jednoduše."

7. ročník jedné z největších hudebních akcí u nás se bude tentokrát konat od 10. do 13. července 2008. Festival potrvá stejně jako loni 4 dny a představí přes 100 kapel a DJs zahraniční i domácí scény nejrůznějších hudebních žánrů od world music přes rock až po alternativu. Hlavní hvězdami jsou irská zpěvačka Sinéad O'Connor, zakladatelé rave scény Happy Mondays, gypsy-punková kapela Gogol Bordello, hvězda současné elektronické hudby Goldfrapp, kytarovka Dandy Warhols, proslulý norský saxofonista Jan Garbarek či charismatický malijský písničkář Habib Koité. Čtyřdenní vstupenky na festival jsou k dostání ve všech pobočkách sítě Ticketpro a Ticketportal.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY