Bárta sesadil Madonnu z trůnu

04.06.2008 23:08 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Čas od času se to stane. A třiadvacáté vydání prodejní a rádiové hitparády české pobočky IFPI je toho důkazem: Změna na vrcholu! Madonna konečně vyklízí pozici v obchodech a zlato tento týden bere Dan Bárta, Illustratosphera a jejich společná deska "Animage". To v rádiích se stále hraje pan Kryštof...
Kvóta "jedna změna na vrcholu za měsíc" je zřejmě maximum, jaké letos z tuzemských hitparád dostaneme. Co se dá dělat. Nejhorší je, že ono už i v Británii se potýkají s podobným problémem, takže už pomalu není komu závidět a kam utíkat. Inu, povznesme se nad osobní sympatie a oslavme Madonnino sesazení...

Kryštof - Poločas / Best Of
© facebook interpreta
RÁDIA - V rádiích se žádný prohřešek vůči tuzemským hitparádovým tradicím nekoná. Platí tedy, že jednička nám zůstala opět stejná (Kryštof), pořadí v první desítce se dočkalo kosmetických posunů (Ewa Farna, Mutya Buena, Chinaski a Duffy všichni najednou jeden krok vpřed) a jedna skladba nám z toptenu musela ustoupit do nižších pater žebříčku ("If That's OK With You" Shayna Warda), aby udělala místo písničce, která nejvyšší společnost minulý týden opustila ("Pictures Of You" od Last Goodnight). Nejzásadnější informací je, že na stříbře střídá Lenny Kravitz svého času dlouhou dobu kralující Colbie Caillat, která tak klesá na bronz a posílá do bezmedailových pozic OneRepublic.

I tento týden jsme se dočkali několika průměrných novinek, které během několika týdnů zmizí zase v zapomnění - až na výjimky: Support Lesbiens, číslo čtyřicet tři a filmový "Máj". V šesté desítce máme trojku Enrique Iglesias se singlem "Can You Hear Me", OneRepublic s peckou "Say (All I Need)") a projekt Fragma s remixem "Toca's Miracle 2008". Poslední novinkou je "No Matter What" od kluka, co si říká T.I.. A rychle do obchodů pro událost týdne (možná i měsíce).

Top 10 - rádia:
  1. Kryštof - Atentát
  2. Lenny Kravitz - I'll Be Waiting
  3. Colbie Caillat - Bubbly
  4. Madonna - 4 Minutes
  5. OneRepublic - Stop And Stare
  6. Ewa Farna - Jaký to je
  7. Buena Mutya - B Boy Baby
  8. Chinaski - Vakuum
  9. Duffy - Mercy
  10. Last Goodnight - Pictures Of You

Dan Bárta - Animage
© facebook interpreta
PRODEJNOST - Minulý týden debutovala třetí řadovka Dana Bárty a projektu Illustratosphere na dvojce, až za Madonnou, ale o to víc si jejich fanoušci užijí aktuální pohled na bednu, kde se situace poněkud obrátila - zlatý Bárta, stříbrná Madonna, bronz si i nadále drží Jarek Nohavica. Fanánkova sólovka "Jevany" spadla už na sedmičku, jinak se všichni ostatní v desítce mohou usmívat, protože si oproti minulému týdnu polepšili. Do desítky se s blížícím se fotbalovým Eurem vrací "Poločas" pana Kryštofa (holt momentálně letí vše s fotbalovou tématikou...) a také božský Karel na DVD. Naopak z kola ven museli Iron Maiden a Lenny Kravitz.

Hodně se zadařilo novinkám, alespoň do počtu. Na devatenáctce debutuje "Mellow Yellow" Žlutého psa, v zádech má výběrovku Aleše Brichty a o další čtyři příčky zpátky skupinu H16 s deskou "Čísla nepustila".Na šestadvacítce najdeme DVD živák od Genesis, na pětatřicítce "Here I Stand" Ushera a v páté desítce ještě podruhé Dana Bártu, partu Pio Squad a punkové barikády z popelnic od Hrdinů nové fronty. Toť vše, čus bus a za týden se těším zase na počtenou. Howgh!

Top 10 - prodejnost:
  1. Dan Bárta - Animage
  2. Madonna - Hard Candy
  3. Jaromír Nohavica - Ikarus
  4. Ewa Farna - Ticho
  5. Různí - Kanikuly
  6. Duffy - Rockferry
  7. Lou Fanánek Hagen - Jevany
  8. Kryštof - Poločas
  9. Karel Gott - Zůstanu svůj - Hity 80.let DVD
  10. Glen Hansard / Markéta Irglová - Once OST

Úplnou rádiovou i prodejní hitparádu pro 23. týden najdete na stránkách IFPI zde.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY