Support Lesbiens zhudebnili Karla Hynka Máchu

29.04.2008 11:58 - Michal Koch | foto: facebook interpreta

Support Lesbiens
© www.supportlesbiens.cz
Původní profesí kameraman, dnes také úspěšný režisér F. A. Brabec si pro své filmy rozhodně nevybírá tuctové předlohy. Již jeho režijní prvotina "Král Ubu" byla velmi netradiční, ovšem velkého úspěchu dosáhl zejména svým osobitě zpracovaným podáním Erbenovy "Kytice". Práce s klasikou české poezie Brabce zaujala natolik, že na letošní rok připravuje premiéru možná ještě odvážnější - "Máj" na motivy geniální básnické skladby Karla Hynka Máchy.

Romantické veledílo žádá odpovídající hudební doprovod a je celkem pochopitelné, že když režisér požádal o spolupráci Support Lesbiens, skupina neváhala, přerušila práci na novém albu a vrhla se s chutí do práce na filmové muzice. Ve třech písních Supporti zhudebnili přímo Máchovy verše a že práce nebyla žádnou "troškařinou" napovídá i účast filharmonického orchestru, který s kapelou hudbu nahrál. F. A. Brabec si spolupráci velice pochvaloval: "Vznikla hudba se silnou melodií, hudba s příběhem, skvělým zvukem a charakteristickou aranží, nekomerční chytlavostí a lehkou zapamatovatelností - je to energie s pohodou a tajemno s lehkostí, nekomplikovanost s fantazií, nářez i sen..."

Velmi očekávaný film, ve kterém bude možné spatřit taková herecká esa, jakými jsou například Jan Tříska, Juraj Kukura, Vladimír Javorský nebo Jan Přeučil, má premiéru naplánovánu na 21. srpen. Titulní skladba zamíří do rádií 1. května a my se můžeme těšit, kterak více než sto let staré verše budou dobývat české hitparády.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY