Slyšeno v předstihu: Supergrass - Diamond Hoo Ha

27.02.2008 14:33 - Miroslav Böhm | foto: facebook interpreta

Supergrass - Diamond Hoo Ha
© facebook interpreta
V devadesátém čtvrtém přišli Supergrass se svým debutovým singlem "Caught By The Fuzz" a krůček po krůčku se začali proměňovat v jakési pomyslné závaží, důležitý protipól oné vážnější tváře britpopového laufu. Vždy byli odrazem mnohdy přehnaně intelektuálních Blur (ne že by intelektuálnost Blur snad vadila), zpívali o tom, že jsou "Alright", ať se děje, co se děje, a s tímhle přístupem dostávali fanoušky po celém světě - vyjma Ameriky a včetně pražského Paláce Akropolis. Poslední deska "Road To Ruen" ale nabídla temnější a klidnější stránku skupiny, což ne každý přijal s povděkem... Dost ale o minulosti, protože po torrentech se nám už toulá na březen chystaná albová novinka "Diamond Hoo Ha".

Již z pilotního singlu desky, který Supergrass pokřtili jménem "Diamond Hoo Ha Man", bylo zřejmé, že ve studiu pánové hodně poslouchali The White Stripes. Překvapil také (možná) lehký funky nádech, potěšil návrat k nespoutanému kytarovému jiskření a nadchl onen známý val sršící energie. Že by první důvod k nedočkavému okusování nehtů? Zdá se, že nezůstane jen u něj.

Supergrass
© supergrass.com
Supergrass se totiž sice vydali před třemi lety cestou na Ruen, ale do cíle nedojeli. Otočili se a vrátili se zpátky. Jsou zase "In It For Money" a připraveni vás svým špinavým zvukem donutit oprášit staré vzpomínky na ty tátovy valící se kameny. Přesto se na desce najdou i klidnější čísla, která také nejsou k zahození. Skladba "Ghost Of A Friend" vzývá v refrénu Boba Dylana, závěrečná "Outside" je mrazivě tajuplná a ač ne zvukem, tak svou magickou atmosférou dokáže lehce evokovat Flojdy ve zlatém období "The Dark Side Of The Moon".

Druhý singl "Bad Blood", o kterém se dá říct v podstatě totéž, co o jeho předchůdci "Diamond Hoo Ha Man", nachystali Supergrass na 17. březen, samotnou šestou studiovou desku "Diamond Hoo Ha" pak posadí na pulty obchodů 24. března. Najdete na ní těchto jedenáct skladeb: Diamond Hoo Ha Man, Bad Blood, Rebel In You, When I Needed You, 345, The Return Of..., Rough Knuckles, Ghost Of A Friend, Whiskey & Green Tea, Outside, Butterfly.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY